Свидетелка на трагедията в Братаница: Детето имаше силен пулс, но не дишаше

20.07.2021 / 11:09 1

Кадър Нова 

Както "Петел" писа вчера протестиращи блокираха пътя в Братаница.

Напрежението расте след смъртта на 8 годишно дете. Главният път е блокиран от полицаи, заради съмнения, че жителите може да блокират трасето. 

Няколко очевидци разказаха тази сутрин за трагедията. "Не видях удара, но идвах с колата и през мен премина автомобила с над 90 км/час, изпревари колоната, след което се чуха силни спирачки, стана суматоха. Отбих встрани и видях детенцето на земята. Момичето изтича от магазина и започна да прави изкуствено дишане на детето. След това аз я смених, после тя се включи пак". Разказва една от жените, която се е притекла и е оказала първа помощ на детето в ефира на Нова телевизия, цитиран от Блиц.

"Мони имаше силен пулс, но не дишаше, започнах да ѝ правя изкуствено дишане, посиняваше. След като започнах да ѝ правя изкуствено дишане цветът ѝ се върна в устните. Започнаха да порозовяват. След това жената ме смени, за да си поема дъх, но като видях, че детето се влошава, пак се включих да помагам. Борис Манев каза, че линейката е била тук след около 10 минути.

В 11:38 часа беше първото обаждане към линейката. Към 11:52 беше последното обаждане на сестра ми. Чух я да ги умолява да дойдат, защото става въпрос за малко дете. Много хора казаха, че линейката е закъсняла твърде много, над 30 минути", разказва жената, която първа се е притекла на помощ на детето.
 

Всичко излезе отрицателно и за алкохол и за наркотици на водача. Двете деца се прибираха към вкъщи. Пресичаха правилно. Изчакаха да ги пропуснат колите. Колоната спря, но червеният автомобил не спря и удари децата. Тези деца всички ги познаваме и знаем, че пресичат само на пешеходна пътека, Детето просто излетя. Автомобилът се спря на знака и се удари ей тук, описват ситуацията други очевидци.

Според една от жителките на селото проблемът е отдавна. "Проблемът не е в това, че детето е ударено точно от полицай, а че този път преди 7-8 години бе отремонтиран и стана като магистрала. Само за 1 година 2 деца на Братаница станаха жертва", пояснява тя, а друга допълва, че един мъж е бил прегазен преди 3 месеца късно вечерта. Явно не са го видели, но има смъртна случай.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама