Топовни салюти ехтят в Нощта на музите във Варна

11.05.2022 / 11:58 1

снимка: Военноморски музей-Варна 

Специален топовен салют от средновековно корабно оръдие ще даде началото на Нощта на музеите във Военноморския музей на 14 май. Залповете ще се повтарят на всеки кръгъл час от 18 до 22 часа. В тези часове музеят ще посреща посетителите с вход свободен.

За доброто настроение на посетителите ще се погрижи Представителният духов оркестър на Военноморските сили, които ще изнесат концерт. Всеки, който желае да се научи да връзва здрави моряшки възли, може да го направи в „Училището за моряци“, а най-любопитните ще се запознаят отблизо с армейското въоръжение, снаряжението и униформите на българите през вековете.

Наред с постоянната вътрешна и външна експозиция, както и кораб-музей „Дръзки“  посетителите ще имат възможност да разгледат и най-новата изложба „Защитници на българските брегове“, посветена на 110-ата годишнина от Балканската война.

ПРОГРАМА:

18:00 – 23:30 ч. – Вход свободен за постоянната експозиция и временната изложба „Защитници на българските брегове“

18:00 – 19:00 ч. – Концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили

18:00 ч. – 22:00 ч. – На всеки кръгъл час топовни залпове от средновековно корабно оръдие, възпроизведен от Клуб миноносец „Дръзки“ 

18:00 – 23:00 ч.  – Демонстрация на армейското въоръжение, снаряжението и униформите на българите през вековете с Клуб миноносец „Дръзки“

19:00 – 22:00 ч. – „Училище за моряци“ – как се връзват морски възли?Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
Радостин (преди 1 месец)
Рейтинг: 49976 | Одобрение: 81
Само този музей ли ще е отворен безплатно ?
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама