Цветанов към Борисов: Училища се правят за нуждите на хората, а не заради излъчване на видео във фейсбук

16.01.2021 / 15:44 3

Снимка Булфото

Цветан Цветанов захапа елегантно бившия си партиен началник. Повод за неговите думи беше изявление на Бойко Борисов, придружено с видео в социалната мрежа, в което обяснява колко много прави правителството за училищата в България. Премиерът назова и конкретни суми, които са отпуснати и предстои да бъдат отпуснати в образователния сектор.

Винаги съм вярвал, че изграждането на училище се прави в отговор на нуждите на хората, а не заради необходимостта от излъчване на видео във Facebook. Това се казва в позиция на лидера на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

Той съобщи, че жителите на гърменското село Скребатно са се обърнали към премиера Борисов във връзка с неизпълнено към тях обещание - възстановяването на изгорялото читалище в селото, в което се помещаваха читалище, библиотека, пенсионерски клуб, кметство, здравна служба и други частни обекти.

Цветанов припомня, че месец след инцидента от началото на 2019 г. пред медиите са обещани средства от Комисията по бедствия и аварии за възстановяването на сградата, но днес, две години по-късно, такива все още не са отпуснати.

„В моите очи подобно поведение на институциите е недопустимо. То е пример за провалената политика на кабинета...Противно на премиера, винаги съм вярвал, че изграждането на училище се прави в отговор на нуждите на хората, а не заради необходимостта от излъчване на видео във Facebook“, коментира Цветанов, пише topnovini.bg.

Критиките на бившия втори в ГЕРБ идват на фона на поредната обиколка на премиера в Благоевградско, по време на която Борисов за пореден път се похвали с постигнатото от кабинета в сферата на образованието. Когато имаш образование, никой не може да те излъже“, заяви премиерът по време на днешната обиколка.

Днес премиерът отчете, че в рамките на мандата правителството е дало 2,4 млрд. лв. за образование само за този мандат. Близо милиард за образователна инфраструктура, отделно 1,4 млрд. за увеличение на учителските заплати. Борисов изтъкна, че са отделени 12 млн. лв. за шкафчета в училищата.

В хода на посещението си премиерът Борисов изтъкна, че образованието е неотменен приоритет на правителството и по-доброто бъдеще на децата ни е свързано с получаване на модерно и добро образование, каквото държавата осигурява. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
zorkooko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3078 | Одобрение: 383
Цецо Га лижеше на ББ  " Д"  мулчеше - бе ти сладко на устата и бяха пълни > Сега що така се " осъзна буклук такъв .  А ББ  не ми е любимец 
zorkooko

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама