Валери Симеонов: Ще говоря със Слави Бинев и Цецка Цачева и ще дам отговор

06.12.2014 / 15:48 3

Ще говоря със Слави Бинев и Цецка Цачева и ще дам отговор. Това каза пред журналисти на Втория конгрес на НФСБ съпредседателят на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов, предаде „Фокус“.

Относно това, че председателят на НС Цецка Цачева иска оставката на Слави Бинев като председател на Комисията по култура и медии, Валери Симеонов коментира, че сега научава от медиите, тъй като е на конгрес. „Няма да избързвам с отговора. Дайте ми възможност да се запозная. Ако трябва, ще говоря с г-жа Цачева, ако наистина я е поискала. Предпочитам да не коментирам гилдията, която протестира. Това е трупата на Народния театър и един човек, който доколкото знам е режисьор там – Александър Морфов, който използва махленски език и обидни квалификации и не искам да го коментирам“, заяви Симеонов, цитиран от "Труд". 

Той посочи, че всеки проблем може да намери своето решение, стига да бъде търсено. „В случая не виждам желание от страна на тези, които протестират да търсят решение на проблема. Виждам категорична дискриминационна позиция. Поканихме ги да разговарят, за да чуем поне един аргумент. До момента не съм чул нито един сериозен такъв“, каза още Валери Симеонов.

Не сме стигнали до точката за ръководството на НФСБ. Ако не ме изберат, няма да плача. Досега сме гледали само устава, каза Симеонов. И коментира, че не може да говори за никакви номинации за постове. „Ще бъдат представени, когато ги поискат ГЕРБ. Ако те приемат нашите предложения на Патриотичния фронт и Реформаторския блок, ще представим тези кандидатури. Съответно най-важният въпрос за нас е уреждането на това спиране на новините на турски език по БНТ. Не сме се отказали от това, настояваме и сме се обединили с РБ за това“, посочи Симеонов.

Той поясни, че РБ не са поканени на конгреса, защото не смятат, че са партия от патриотичния сектор. „ГЕРБ също не са патриотична партия и затова не са поканени и те. Подкрепяме програмната декларация и правителство, което ще я изпълнява“, добави още Валери Симеонов. /"ПЕТЕЛ"

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
4
teodor999 (преди 5 години)
Рейтинг: 7651 | Одобрение: -549
Симеонов е бедна душица!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама