Върховният съд отмени забраната за коли в Морската градина на Варна

02.12.2019 / 15:30 9

Снимка: Дарик Варна

Върховният административен съд нареди да се прекратят действията по осъществяване на контрол за спазване на забраната за движение на МПС на територията на м. „Салтанат” във Варна, научи Moreto.net.

В мотивите си Върховният административен съд сочи, че от представените по делото доказателства се установява, че е започнала процедура по одобряване на общ административен акт, а именно: промени (актуализация) в Генералния план за организация на движението на територията на Община Варна, но процедурата не е приключила и няма издаден административен акт. Следователно и извършваната контролна дейност от служителите на "Общинска полиция" Варна във връзка с поставените знаци ("В2" и „Т17”) не се основава на административен акт или закон.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че през септември спряха достъпа на автомобили до местност "Салтанат" в Приморски парк Варна, но още тогава Moreto.net коментира, че забранителните знаци са поставени преди да е влязъл в сила нормативният акт за това.

Върховният административен съд на Република България с Определение №16151І27.11. 2019 г. НАРЕЖДА ДА СЕ ПРЕКРАТЯТ безусловно действията на кмета на Община Варна и на служители при звено „Общинска полиция” - Варна, изразяващи се в поставяне и държане на нови пътни знаци "В2" и „Т17” в началото на пътя от бул. "Княз Борис I", при КПП "Делфинариум", м. "Салтанат", гр. Варна, както и действия на служители на звено „Общинска полиция” – Варна по осъществяване на контрол за спазване на забраната за движение на МПС на територията на м. „Салтанат”, гр. Варна. С това свое разпореждане ВАС ОТМЕНЯ Разпореждане № 12646 от 19.09.2019 г. на Административен съд – Варна по адм. д. № 2624/2019 г.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
MrBean (преди 7 месеца)
Рейтинг: 33614 | Одобрение: 5079
...разфасовки или дози? Естествено е пълно безумие рекета на Потника и бандата му. Съгласен съм че трябва силно да се ограничи достъпа на автомобили.Но там има домове,ресторант,музей-че/на стъклото/.Според мен бандата на П. искаше да обезцени имотите там и да ги вземе на хората,пълно е със случаи в които общината завзема частни имоти.......
4
1
Sand (преди 7 месеца)
Рейтинг: 14195 | Одобрение: 5030
Педерасът Начев сега може да му  наврете знаците в гъза и да го пратите при Тошо даскала в общината да прави разфасовките на Ванко. 
3
1
Tито (преди 7 месеца)
Рейтинг: 14806 | Одобрение: 1846
Малоумнико-Албански, много се надценяваш! Изобщо не чета какво пишеш, а си те ''поздравявам'', ей така по навик. Ти си последния човек на планетата чието мнение ме интересува....цървул!
1
5
стоян (преди 7 месеца)
Рейтинг: 3373 | Одобрение: -7732
123, никой не те пита, дали искаш! Слушаш и правиш, това, което ти се каже!
4
2
12321 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 11207 | Одобрение: 3707
Стояне, не искаме акъл от някой, дет става само за ...
1
7
стоян (преди 7 месеца)
Рейтинг: 3373 | Одобрение: -7732
Каквото и да правиш, ще си останеш парцал и боклук, тито! Просто отбелязах факт, който предвидих отдавна. Ако нещо не ти харесва, може да се оплачеш на арменския поп! Единствения полезен ход е някой да изкупи на пазарни цени, частните имоти в района, което е невъзможно! Ако имаш интерес....има които, които се продават Усмивка
2
2
Tито (преди 7 месеца)
Рейтинг: 14806 | Одобрение: 1846
Стойне, майка ти Албанска да еба!
3
5
стоян (преди 7 месеца)
Рейтинг: 3373 | Одобрение: -7732
Че аз това го казах отдавна, бе! Никой не може да забрани достъпа до домовете/офисите на хората

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама