Варненец: Нарушенията на пътя до Терапията създават опасност за движението. Общината: Нямаме пари за ограничители

07.04.2021 / 11:47 8

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Снимки читател на „Петел“

Сигнал към община Варна за нарушения, които създават опасност за движението в района между Терапията и Кауфланд Бриз, е подал варненец. Той ни изпрати на пощата копие от сигнала и снимки, както и отговорът на градската управа. Нашият читател препоръчва да се поставят ограничители във въпросния район, за да се избегнат нежелани инциденти на пътя, но от общината казват, че нямат пари за решаване на проблема.

На доста опасни места в града са поставени ограничители по пътното платно. Места, на които се правят нарушения. Но по някакъв начин трябва да се даде гласност и на този проблем. Явно институциите не се интересуват от мнението на обикновенния гражданин. Трябва да се вдигне шум.

Всеки ден се сблъсквам с неприятни нарушения пред УМБАЛ „Света Марина“, на светофара преди въпросното учреждение по бул. „Христо Смирненски“ посока Кауфланд Бриз, където има лента за направо и за наляво. Там се правят нарушения, такива има и в посока Кауфланд Бриз, където платната стават две. Близо година мина, а не съм видял полиция там. Само се крият по храстите с камерите. Въпросният участък е много натоварен и условията за ПТП са са налични постоянно, пише гражданинът.

От Община Варна обаче отговориха на нашия съгражданин, че в момента не разполагат с пари, за да решат проблема.

Във връзка с постъпили в общинска администрация писмо, моля за предприемане на действия по компетентност в частта отнасяща се за неправомерно пресичане на двойна непрекъсната линия – М2.

В частта отнасяща се до поставяне на ограничители на пътното платно, ви уведомявам, че поради ограничения бюджетен ресурс за всяка календарна година, към настоящия момент няма предвидени средства за поставянето им, пише в официален отговор директорът на Дирекция ИИБ към Община Варна инж. Петър Гърбузов.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Марио (преди 6 месеца)
Рейтинг: 10750 | Одобрение: 2335
На същият участък можем да видим как се изхранват няколко поколения от ВиК.Ангелче
3
2
Мракобес (преди 6 месеца)
Рейтинг: 30134 | Одобрение: 6104
Това с левия завой към паркинга на терапията не толкова проблем, а и от къде да влизат хората? По-скоро нова маркировка с лента за ляв там, а тия от борсата са проблема дето постоянно запушват лентата и си ползват за тях, направо трябва да плащат такса престой на Общината , защото лентата е заета 2/3 от светлата част на деня от техни камиони. Цялата концепция на Варна за трафика е преебана! На околовръстното не трябваше да има толкова входове и изходи, както и на главните булеварди. То и едно време беше забранено. Не случайно това са главни артерии , а една артерия , за да прекарва потока трябва да няма вливания и отливания през 5 метра.
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
3
5
666 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 17354 | Одобрение: 5249
Тия които не са харесали статията явно са от завиващите Ухилен
4
1
Голям праз (преди 6 месеца)
Рейтинг: 14617 | Одобрение: 2907
А 400 милиона лева за 3,5 километра намерихте!!!!
5
3
Dooobre!!! (преди 6 месеца)
Рейтинг: 10742 | Одобрение: 4822
Компактен, лаконичен и безотговорен... отговор!!! Напълно в стила на горкичките ни "претоварени" общинари. На никого не му пука за нищо, ако не е свързано с далавера. Ловко и умело отговорността е прехвърлена към КАТ-Варна с копие от писмото... Измиха си ръчичките, като Пилат Понтийски!!!  А на този участък нелепо загинаха хора!!! Един от тях през 2015г. беше д-р Людмил Савов - светла му памет!  Да не говорим за участъка между Военна болница и ул.Мир - осеян с дупки и трапове от вечните ремонти на ВиК. Ами бул."Трети март"?!? От месеци стърчат върху платното изкривените железа от катастрофи в разделителната мантинела, но на никого не му пука! 
Да живей България!
7
1
Варна (преди 6 месеца)
Рейтинг: 89824 | Одобрение: 38779
а да спечелите изборите в Максуда имате пари
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама