Васил Тончев, "Сова Харис": Хората вярват повече на разказа на ГЕРБ, отколкото на този на БСП

10.06.2020 / 16:59 4

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

кадър Нова телевизия

БСП и ГЕРБ са като скачени съдове. Когато социалистите са обединени, виждаме „битка на върха“, това коментира Васил Тончев от социологическата агенция „Сова Харис“ Васил Тончев въз основа ново изследване на нагласите спрямо социалистите.

Тончев коментира, че от това дали БСП ще се консолидира преди бъдещите парламентарни избори, зависи до голяма степен и колко партии ще влязат в Народното събрание. Ако социалистите са разединени, те ще са повече, сочи опитът от предишните вотове.

Има два наратива, два разказа – единият е на ГЕРБ, който е, че България се развива положително, че се изгражда инфраструктурата на страната и икономиката ѝ. Другият е на БСП, според които управлението е вредно и веднага трябва да има нови избори, обясни социологът.

„Разказът на управляващите печели повече хора“, подчерта Тончев. Той допълни също, че в БСП има две тенденции – консервативна и либерална. Корнелия Нинова като лидер предпочита по-консервативната линия, която се харесва на голямата част от гласуващите за социалистите. Други хора в по-висшите редици на партията обаче смятат, че е време за промяна, след като на три пъти тази линия не е донесла победа на изборите. Според Тончев обаче трябва да се търси обединение на двете линии, за да не се отслаби БСП.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 75667 | Одобрение: 8997
о не написахте "платена публикация"?
4
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 225156 | Одобрение: 20631
И къде е това проучване.....в Софя ли.....? Не се учудвам......! А за българите нещата са съвсем различни.....но както съм писал и преди : котаракът не се интересува от това, какво си мислят мишките.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
0
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 90400 | Одобрение: 38905
българинът е суеверен, масата вярва винаги на това, което е обратно на истината. затова и двете партии лъжат. която лъже повече на нея вярват повече
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
2
0
Станчо куфара (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1197 | Одобрение: 132
истината е че хората не вярват вече на никой

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама