Великотърновския университет: Уволнили сме дисплинарно кандидата на ВМРО за президент Милен Михов

06.10.2021 / 16:33 2

Снимка: Булфото

Кандидатът на ВМРО за президент Милен Михов е бил дисциплинарно уволнен от Великотърновския университет. Това обявиха официално от ВТУ.

"С голяма изненада чухме, видяхме и прочетохме, че кандидатът за президент на партия ВМРО Милен Михов е представен като доцент от ВТУ. Истината е, че в момента НЕ работи във Великотърновския университет, тъй като е уволнен дисциплинарно за уронване на престижа на Университета", се казва в позиция на ръководството на Великотърновския университет, публикувана на официалния сайт. Вчера ВМРО обяви, че Михов ще е кандидатът им за президент заедно с журналистката Мария Цветкова.

От ВТУ подробно припомнят мотивите за уволнението на Михов. От тях става ясно, че Михов е агитирал за партията си, което противоречи на правилника, и е използвал контролирания от ВМРО Студентски съвет, за да се опита да провали Общото събрание на Университета, както и е саботирал работата на Академичния съвет. 

Според позицията на ВТУ сред мотивите за уволнението му има такива, от които би следвало да се заинтересува и прокуратурата. Сред обвиненията срещу бившия вече доцент е "създаване на международен проблем с Италия и нейни граждани, които се обучават дистанционно в Центъра за квалификации във ВТУ". Михов е използвал квалификацията „Мафия“ публично в изказване на пресконференция по адрес на партньорите на Великотърновския университет – най-големият частен италиано-американски университет „Пегасо“, с което е създал международния скандал.

Ето и останалите мотивите за уволнението на Михов според ръководството на ВТУ:

За използване на служебното положение и за възпрепятстване в Комисията по образование в НС решаването на всички въпроси, свързани с ВТУ.


За обидни изказвания в НС срещу ректора, ректорското ръководство и ВТУ, за опит да се опетни честта и достойнството на преподавателите в Университета.

Като помощник-ректор на ВТУ в периода 2007–2015 г. е отговорен за фактическия фалит на Университета (над 6 милиона дълг).

За обръчите от фирми, свързани с ВМРО, довели до огромни загуби на ВТУ и участвали във всички строително-ремонтни работи на територията на Университета.

За подстрекателство и организиране на поредица от запори на сметките на ВТУ (като правило преди големи национални празници и в края на годините) в опит да се създадат проблеми на ръководството на Университета и невъзможност да се изплащат работните заплати.

За опит за незаконна намеса, в качеството му на народен представител, при образуването и воденето на дела по негови сигнали срещу ректора на ВТУ.

За възпрепятстване на опитите на ръководството да реализира редица проекти в интерес на работата и за справянето с финансовата криза.

Заради проблемите, които той или свързани с него лица от партията ВМРО създаваха на всички фирми, които се опитаха да работят с ВТУ за излизане от кризата.

За организиране на поредица от поръчкови проверки, лично и чрез свързани с него лица, по линия на МОН и на Финансовото министерство, целящи да попречат на работата на ВТУ и да прикрият следите на лицата, които участваха във фалита на Университета.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 225156 | Одобрение: 20631
Яаааа....моят приятел ПХК се появи и веднага по няколко на нож.....! Не ме е забравил значи.....Е, Тролчо аз съм набожен за разлика от тебе и казвам : Да си жив и здрав и да ти е простено.....!! А Михов си е свиня, няма какво да го защитаваш......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
7
ПХК (преди 3 месеца)
Рейтинг: 16964 | Одобрение: -5256
Ако Милен Михов беше кандидат от ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА, сигурно вече щеше да е  РЕКТОР на ВТУ.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама