Вени Марковски: Каракачанов е станал жертва на фалшива новина, трябва да накаже виновните си съветници

14.01.2021 / 16:38 0

снимки: Фейсбук/Вени Марковски, Булфото

Министър Красимир Каракачанов е станал жертва на дезинформационна кампания, вдъхновена от десни коментатори в САЩ. Той трябва да накаже виновните си съветници, които са го подвели да пусне станалия прословут пост във Фейсбук, че няма сила, която да го накара да нарича вничката си "то". Този коментар направи в социалната мрежа Вени Марковски, основател на българското интернет общество. 

В публикацията, която вече се коментира от дни, Марковски обяснява, че Каракачанов ползва фалшива информация, че  Нанси Пелоси иска да премахне “полово обвързаните местоимения”.
"Какво е вярното: г-жа Пелоси и други членове на Конгреса от Демократическата партия предложиха да се заменят специфични термини с неутрални алтернативи в текста на един-единствен документ, озаглавен "Правила на Камарата на представителите".
Какво е фалшивото: това предложение няма да попречи на членовете на Конгреса да използват думи като "баща", "майка", "дядо", "баба" и др.п. в законодателството, когато произнасят речи и изобщо - в работата си", обяснява Марковски. 
"Ако се замислите, ще видите, че има смисъл в тази промяна, защото не е задължително, например, двамата родители да са непременно "баща" и "майка" - с разрешаването на еднополовите бракове, родителите може да са "майка" и "майка" или "баща" и "баща". За "председател" - споровете в българския език са също сходни. В някои случаи имаме думи в женски род - например "учителка", но женския род на "пилот" не е "пилотка" и т.н., и др.п.", пише основателят на интернет обществото в България и добавя:
"Вярно е, че внучка му е от женски пол, но същевременно е вярно, че думата "момиче" е от среден род, така че със сигурност можем да я наричаме "то" - момичето, детето, бебето. Впрочем, дори и внук да имаше г-н Каракачанов, пак можеше да бъде наричан "то", защото и "момче" е от среден род.  
Надявам се, че тази информация ще е полезна както за г-н Каракачанов, така и за широката му читателска аудитория, която може да не си направи труда да провери фактите, за да види, че министърът е бил подведен."

 

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама