Втори човек е загинал при взрива във "Владиславово". Мъжът от запаления апартамент изнесъл снощи багажа си

13.01.2020 / 11:21 4

Снимки: Булфото

Досъдебно производство по член 330, ал. 3 от НК за палеж с двама загинали и нанесени значителни материални щети ръководи Окръжната прокуратура във Варна, съобщава Varna24.bg.


На мястото на произшествието, сигнал за което е подаден на тел. 112 около 4,20 часа на разсъмване, е и окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура се извършва оглед на местопроизшествието – блок 302 в кв. "Владиславово“ във Варна. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел на Окръжната прокуратура.

При палежа са загинали двама души, чиято самоличност ще се установява чрез ДНК-експертиза. Изведени са 18 души от входа, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна, седем от тях са настанени за лечение.

От престъплението напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа.

В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОД на МВР.

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
gugutka (преди 2 месеца)
Рейтинг: 48651 | Одобрение: 21786
Когато си купувах апартамент, първо попитах има ли полицаи във входа.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
2
3
Мракобес (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1610 | Одобрение: 390
Аже журналистите , който са публикували изповедта, трябвало веднага д подадат сигнал в полицията. Статията е много странна. С много подробности и изнасяне на личния животна други лица. И тебденциозно очерняща жената.  Още като я прочетох онзи ден и ми светна червената лампа. 
7
2
Partizanin (преди 2 месеца)
Рейтинг: 8866 | Одобрение: 2076
Тоз' милиционер-психопат изби хората. Ненормалник, да си беше пръснал черепа по-добре....
Добрый совет всем: Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
4
6
Loshia (преди 2 месеца)
Рейтинг: 923 | Одобрение: -1437
Всички полицаи са психопати като този! Няма значение дали е бивш!
Лошо има по лошо от мене няма!!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама