Взрив като ядрена гъба на границата на Казахстан и Киргизстан

27.08.2021 / 10:47 0

Кадър РТ

Огромна експлозия с вид като "ядрена гъба" на границата на Казахстан и Киргизстан.

Шестдесет души са хоспитализирани с различни наранявания от взривовете, съобщи правителството на провинция Жамбил и добави, че пожарът все още не е потушен

Казахстан евакуира населени места, разположени в непосредствена близост до военно съоръжение в южната си провинция Жамбил, след като районът беше разтърсен от поредица от мощни експлозии, при които бяха ранени най-малко 60 души, съобщиха властите в централноазиатската държава, цитирани от Reuters и "Фокус".

Взривовете са последвали пожар в съоръжението, където са били съхранявани експлозиви с инженерно предназначение, каза заместник-министърът на отбраната Руслан Шпекбаев. Отделно са затворени автомобилен път и железопътна линия, преминаващи през района.

Шестдесет души са хоспитализирани с различни наранявания от взривовете, съобщи правителството на провинцията и добави, че пожарът все още не е потушен.

Президентът Касим-Жомарт Токаев заяви в поредица от туитове, че поне 30 от ранените са военнослужещи или спасители и инцидентът се разследва.

Видеоклипове, публикувани онлайн, показват, че експлозията е станала недалеч от главен път, свързващ провинциалния център Тараз с Алмати, бизнес центъра и най-големия град на страната.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама