Юрий Борисов пред Нова тв за задържането си: Това, което се случи вчера, е страшно! 4 часа никой нищо не ми обясни! Това е сплашване! Като съм само свидетел, защо бяха белезниците

10.09.2019 / 08:05 0

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

 

Кадър Нова тв

Юрий Борисов, бившият главен редактор на в. "Дума" и човек от ръководството на движение "Русофили", вчера беше задържан по обвинение в шпионаж в услуга на чужда държава с Николай Решетников, за когото имаше подозрение, че има желание да се намесва в изборите. В крайна сметка Борисов е освободен без обвинение и е бил разпитван като свидетел. 

 "Към края на вечерашния ден чак разбрах, че ме разпитват като свидетел, а че не съм обвинен", заяви Борисов пред камерата на Нова тв.

"Три разпита за общо четири часа и никой не ми предложи да коментираме фактите. Министърът на вътрешните работи вчера беше казал, че има достатъчно данни, за да бъде възбудено това действие. Аз не искам всички данни, а един факт, който да говори за шпионска дейност. Аз не знам дали всички си даваме сметка колко страшен е един такъв подход", коментира бившият главен редактор.

Не знам дали "Русофили" нещо им пречи, не знам точно замисъла, но мисля, че тук има желание за сплашване. Генерал Решетников е пенсионер, с когото се познаваме във връзка с движение "Русофили". Не мога да разбера защо това познанство трябва да води до нещо криминално, посочи той.

Ние сме коментирали с него различни проучвания на нагласите на хората, но това са нормални неща. Не виждам в това нищо укоримо, допълни Борисов. Споделяли сме приятелски всеки какво вижда в отношение на Русия, какво се случва, но това са съвсем обикновени, човещки разговори, допълни Борисов.

Защо аз трябва да давам разяснения върху една хипотеза без да знам какво стои зад нея!? , коменира той.

"Русофили" има различни дейности. От едни хора се взимат пари за паметници, от други  за изучаване на руски език, трети за фестивали. Това е набор от десетина действия, които си имат финансиране, посочи той.

Притеснен съм за предсеталеля на "Русофили" Николай Малинов, не знам какво става с него, нямам телефон, взеха ми го. Някой може ли да ми обясни защо не ми свалят цялата информация от лаптопа и телефона за десет минути, а трябва да бъдат конфискувани, коментира Борисов.

 Аз съм философ човек и когато в нечие поведение няма логика ми е трудно да дам прогноза. Няма логика в това, което стана. Има някаква политическа поръчка. Това, което чувствам в сърцето си е , че има някакви хора, които не са съгласни с външната политика на България, която е папагалска, вредна за България и която до нищо няма да доведе. Винаги в нашата история, когато България не е била добре с Русия, е била зле. Така е било и така ще бъде, ако продължава тази политика, допълни той.

Аз за себе си не се притеснявам. Но имам четири деца. Какво означава това техният баща да бъде обвинен в шпионаж? По какъв начин ще бъдат компенсирани?, пита той.

Те казват, че съм свидетел, а не обвиняем. След като е така защо ме разкарват цял д ен с белезници!? Свидетелите ги призовават с призовка, не ги закопчават! Толкова са нелепи обвиненията, че нямам нужда от никаква адвокатска защита. Мога да се защитавам сам. Нека да извадят някакви факти, коментира той. 

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама