За опасностите от газираните напитки

28.01.2018 / 22:38 6

За опасностите от  газираните напитки е казано много. Основният акцент е върху захарта , съдържаща се в тях в големи количества. Газираното води до затлъстяване и проблеми с метаболизма  - това не е тайна. Може би затова предприемчиви производителите на газирани напитки са решили да се отърват от захарта и да я заменят с  подсладители ? Смятате ли, че са ни направили добро? Разбира се, че не! Ефектът върху тялото ни от всички тези алтернативи все още не е напълно изяснен, но за аспартама  е известно достатъчно.

Американски учени от 10-тина години се опитват да разберат влиянието на аспартама върху човешкото здраве. Проведен е експеримент с 60 хиляди участници, които редовно пиели газирани напитки с този подсладител. В интерес на истината трябва да се каже, че аспартамът не съдържа никакви калории .

 

Но това е "компенсирано" в достатъчна доза от друг факт - той е толкова сладък, че обикновената захар в сравнение с него изглежда като невинно човешко творение. Аспартамът е 20 пъти по-сладък от захарта!

Резултатите, получени от учените, не са се харесали никому. Те се сблъскали с такива сериозни болести при пациентите, че не се забавили да споделят своите "открития" със света. Хората, които пиели по 2 кутийки газирано с аспартам на ден, били в смъртна опасност. По-често от другите те изпитвали:

  • тежко главоболие ;
  • коремни болки ;
  • виене на свят ;
  • постоянна болка в мускулите и ставите.

В допълнение, настъпила промяна в личните качества - хората станали  агресивни , увеличило се нивото на тревожност , появила се хиперактивност , имало сериозна опасност от депресивни състояния . Трябва да добавим, че при тях се увеличил с 30% риска от сърдечно-съдови заболявания, както и 2 пъти процента на смъртните случаи в резултат на сърдечен пристъп. Учените обърнали внимание на факта, че започнали да се появяват по-често такива заболявания като лупус , болест на Алцхаймер и дори амиотрофична латерална склероза , която се смята за рядко заболяване.

Това е истинското лице на аспартама, който методично причинява непоправими вреди на вашето здраве, прониква в тялото с всяка капка от вкусните газирани напитки. Американските учени не са били в състояние да отговорят само на един въпрос - защо европейските изследователи никога не са показали ужасното въздействие върху човешкия организъм на един от най-популярните подсладители в света?

 

 За Жената.БГПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi


Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама