Започна приемът в детските градини и подготвителни групи в училищата във Варна

09.05.2022 / 15:07 0

снимка Live.Varna.bg

Приемът в общински детски градини и подготвителни групи в училищата започна днес. До 12:00 ч. в електронната система бяха регистрирани 642 заявления за първа възрастова група, 233 - за яслени групи, и 80 - за подготвителни групи в училищата. Системата е отворена до 27.05.2022 г., съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Времето за регистрация е достатъчно и то не влияе при класирането, най-важно е родителите да проверят постоянния и настоящ адрес на детето си, защото това е критерият с най-висока тежест. Родители, които са сменили адрес в последните дни на април и през месец май могат да се обърнат към дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна, обясняват от ресорната дирекция.

За яслена група могат да кандидатстват децата, родени през 2020 и 2021г., а за първа възрастова група в детските градини - родените през 2019 г. Родителите на 5 и 6-годишните деца могат да подадат заявление за подготвителни групи в училище. Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени до 17 ч. на 6-ти юни. Повече информация на адрес: https://dg.uslugi.io/

В общинските детски градини са обявени 2600 места, а за децата на 5 и 6 години  в общински училища са обявени 192 места за деца на 5 години и 195 - за шестгодишните.

За родителите, чиито деца вече са в детска градина от дирекцията напомнят, че децата от четвърта възрастова група могат да посещават детската градина през летните месеци безплатно, както всички останали групи.

 Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама