Зайкова: Задължително трябва да решим въпроса с минималната заплата и да махнем облагането й

29.12.2021 / 08:31 4

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

кадър Нова тв

Вярно е, че не всеки пенсионер е беден, но не бива да се забравя, че у нас има много работещи бедни. Тоест доходите изостават от поскъпването на живота. Така че доходите са много сериозно предизвикателство, тъй като те продължават да стоят на едно място. 

Това коментира пред Нова тв Мика Зайкова.

Ако погледнете, ще видите, че България е единствената страна в ЕС, чиято минимална работна заплата е под 400 евро. Ние имаме по-ниска минимална заплата дори от сърбите, които дори не са в ЕС, по-ниска от македонците и сме последни в ЕС. Така че трябва да има баланс между доходите и това, което се случва в икономиката. За съжаление тази година не успяхме да провокираме поне минималната заплата да бъде необлагаема. Дефакто чистата работна заплата, която получават хората е едва около 470 лева, което е толкова далеч от реално необходимата издръжка на живота, че ...., коментира Зайкова. 

Независимо колко ще направим минималната заплата - 700 или 750 лева, най-важно е да решим въпроса с нейното облагане, посочи тя. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
West (преди 7 месеца)
Рейтинг: 4459 | Одобрение: -4556
Вдигането на минималната заплата и пенсия, няма да реши нищо! Моята заплата от 1000-1200 лв. както и на останалите които не са на минимална, ще е все същата, но на депутатите ще се вдигне! Хазната преди да си тръгнат ГЕРБ, беше добре и тези от сл. правителство го потвърдиха! Друг е въпроса, че не могат да си сметнат разходите и приходите! Харчат повече отколкото разполагат и това води до нови и големи заеми! Харчат повече защото искат да се харесат на народа, увеличиха майчинските, увеличиха помощите за 2-ро 3-то дете, пенсии, добавки, безпл. детски градини ще правят, ще строят такива, милиони помощи за бизнеса заради скъпия ток, намалено ДДС ....!! Аз виждам повече разходи отколкото приходи, което се постига единствено със заеми, заеми и пак заеми! Важното е народа да е доволен като му вдигнат туй-онуй, но на негов гръб, като впоследствие ще връщаме даденото, умножено по 2! 
0
3
Чичкото (преди 7 месеца)
Рейтинг: 81886 | Одобрение: -4054
Инфлацията предварително е изяла увсличението Бизнес акулите усигуряващи на минималната ще рявнат отново Хазната е празна Оглозган кокъл Окрадоха държавата ония преди да си тръгнат Освен заеми друга алтернатива няма Да се спре сивата икономика и парите в пликче едва ли ще е възможно
Истината преди всичко
1
0
Пешо от Виница (преди 7 месеца)
Рейтинг: 87558 | Одобрение: 28703
Много се краде ,бре , Зайкова!  То бива ,бива, ама вол за курбан не бива ! И народът ни е толкова търпелив,че няма накъде.Я вижте сърбите? Срам и позор сме  .....
1
1
zakluch (преди 7 месеца)
Рейтинг: 31114 | Одобрение: 5604
Мъдра и умна! Браво!
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама