Зеленият сертификат ще стане задължителен, за да ходим на работа

18.11.2021 / 08:20 8

Кадър Нова Тв

Според министър Кацаров рано или късно и в България, както е в много други страни в Европа, ще бъде необходим зелен сертификат, за да ходиш където и да е на работа.

Той е на мнение, че няма да бъде нужно хората да се задължават за ваксинация, ако приемат, че тя е необходима и това е правилният подход.

Здравният министър разкри какво се случва с пандемията след последните въведени мерки срещу коронавируса.

Пречупихме вълната. Броят на заразените намалява, броят на ваксинираните се увеличава. Зелените сертификати, по начина по който бяха въведени, си свършиха работата. Трябва да продължат тези мерки, докато не се ваксинираме напълно. Това заяви в ефира на Нова телевизия здравният министър Стойчо Кацаров.

Мерките си свършиха работата, а това е най-тежката епидемиологична вълна и с най-висока смъртност. Откакто е въведен зеленият сертификат имаме ръст на ваксинираните. Ако има 5-та вълна,  а ние сме ваксинирани масово, то смъртността ще е много по-ниска. Няма нужда да задължаваме никого, ако разберем, че това е правилния подход да защитим себе си и близките си. Ние не залагахме на страха, а залагахме на доброто, категоричен е Кацаров.

Колкото повече хора се ваксинират, толкова по-бързо ще излезем от тази ситуация, каза той.

Попитан дали е било грешка от страна на държавата към хората, които не искат да се ваксинират, а има редица възможности, той отговори, че са направили възможното.

По думите му леталитета е 3,5% и е по-малък спрямо предходните вълни. Това се дължи на извънболничните структури. По думите му "сухите клечки остават и те ще продължават да горят", ако хората не се ваксинират.

На въпрос за доктор Кунчев, Кацаров заяви, че той е в болнични от два месеца и двамата нямат конфликт помежду си.

Що се отнася до инцидента с три жертви в ковид отделение в Сливен, той коментира с думите, че пациенти не се заключват. "Това, което ми казаха е, че са пушили и са заспали, след което са се подпалили дюшеците им и са загинали от дима. Не мога да коментирам повече, защото се води следствие", добави Кацаров.

Моят заместник Димитър Петров е освободен от премиера и той не ми дължи обяснение защо го е направил. Нищо не се потулва. Благодарен съм на целия ни екип, включително и на него, за свършената работа, добави той.

Що се отнася до нарушенията в болница Лозенец, Кацаров заяви, че всеки който е направил нарушение трябва да си понесе последствията.

Съгласих се да стана здравен министър, за да подкрепя президента Радев и борбата с корупцията. Съгласих се на втори мандат, защото бяхме в разгара на четвъртата вълна. Нашата здравна система има нужда от реформа. Бих подктрепил политика, в която здравният министър се занимава с общественото здраве и факторите на околната среда, а не с джипита и болници, каза д-р Кацаров, пише Novini.bg.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
142006 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 6856 | Одобрение: -124
ТЪПАК ПРОСТО НЕ СЕ ПОЯВЯВАЙ В ЕФИР
1
0
dodo (преди 7 месеца)
Рейтинг: 8741 | Одобрение: 1791
СЗОне задължава страните да въведат задължителен зелен сертификат , явно ние пак лижем нечий з...ци
1
1
Чичкото (преди 7 месеца)
Рейтинг: 79899 | Одобрение: -341
НАЙ НАКРАЯ СИ ПРИЗНА КАКВА Е ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ кОГА ЩЕ ТЕ РАЗКАРАТ НАЙ СЕТНЕ ГАД ДОЛНОПРОБНА зНАЕШ ЛИ ЧЕ ИМА ХОРА В БЪЛГАРИЯ КОИТО ЕДВАМ ПРЕСКОЧИХА ТРАПА СЛЕД ВАКСИНИРАНЕ Е ТРЕТАТА ВАКСИНА ЖИВИЯТ КОВИД 19 НИЩО НЕ ЗНЕШ ТИ БОКЛУК ТАКЪВ
Истината преди всичко
5
1
2134 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 1183 | Одобрение: 213
"Трябва да продължат тези мерки, докато не се ваксинираме напълно." Само ако може да уточни кога е това напълно ,но силно се съмнявам ,че може . "Той е на мнение, че няма да бъде нужно хората да се задължават за ваксинация, ако приемат, че тя е необходима и това е правилният подход."  - С "половин уста " си призна ,че в момента с тия сертификати задължават хората да се ваксинират .
2
6
уйчо (преди 7 месеца)
Рейтинг: 59465 | Одобрение: -5540
Баси йезуита е тоя. Пълна гад.
4
7
ПХК (преди 7 месеца)
Рейтинг: 16964 | Одобрение: -5256
Тоя Кацаров тотално е ИЗТРЕЩЯЛ. Действително броя на заразените лица днес е намалял спрямо тези от вчера, а именно от 3869 на 2839, НО СЕ Е УВЕЛИЧИЛ БРОЯ НА ПОЧИНАЛИТЕ от 121 вчера на 164 днес от които 92% са не ваксинирани. На това ли последният казва, ЧЕ Е ПРЕЧУПИЛ  ВЪЛНАТА.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.
3
1
Ванката (преди 7 месеца)
Рейтинг: 15411 | Одобрение: 3406
Господарите наредиха и ти се пречупи за да лузнеш ваксините де им изтича срока ;) Я пиленце кажи защо в Германия вече слагат и 4-а ваксина?
Простите хора лесно се манипулират и управляват!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама