Жириновски изригна: Плевнелиев е негодник! Той не знае историята на България! Не е президент, а агент на ЦРУ

14.10.2014 / 13:40 15

Думите на президента Росен Плевнелиев, че Русия е агресивна държава, взривиха традиционно добрите отношения между двете славянски православни държави.

Председателят на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски нарече българския президент Росен Плевнелиев негодник, предаде днес.бг. 

Руският политик нападна Плевнелиев заради думите му в интервю за „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, в което държавният ни глава определи Русия като националистическа и агресивна държава. Руското външно министерство определи изявлението на Плевнелиев като будещо безпокойство и потъпкващо традициите на приятелство и сътрудничество между двете страни.

В характерния му емоционален стил в предаване на телевизия „Россия 1“ Жириновски  заяви, че Росен Плевнелиев изобщо не познава историята. „Президентът да беше отворил учебника по история на България. Руските войници, спасили България от турско господство, и те ли са националисти? Паметникът на руския войник Альоша още стои край Плевен. Цяла България е благодарна на руснаците за това, че са ги освободили, стои все още и паметникът на Александър Втори – Освободител“, заяви Жириновски.

Според него Плевнелиев трябва да бъде изгонен, това „не е президент на България, а обикновен човек на ЦРУ, който напада Русия-спасителката“. 

Жириновски попита още: „За руснаците, разстреляни в Донбас, той /Плевнелиев – бел.ред/  не си ли спомня? Кой ги е убил?“

Това е негодник, а не президент на България, заяви руският политик. 

Жириновски не се ограничи с квалификации само лично на Плевнелиев, а заяви още, че според него българите трябва да пълзят в краката на руснаците. „А българите в Първата световна война бяха против нас, във Втората, сега в НАТО. И клевети /Плевнелиев - бел.ред./“, каза Жириновски.

Размяна на остри реакции между България и Русия стана този месец. По повод намеренията на България да се откаже от руските бойни самолети руският вицепремиер Дмитрий Рогозин написа в Туитър, че „някой си Шаламанов е убедил премиера Близнашки за пореден път да предаде Русия“. В отговор българското външно министерство излезе с изявление, в което се посочваше, че България не дължи обяснения за свои суверенни решения пред Русия. Последва реакцията на МВнР на Русия по повод думите на Плевнелиев пред германския вестник.
 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
sv (преди 5 години)
Рейтинг: 836 | Одобрение: -4
Нормална реакция
4
3
qnnik (преди 5 години)
Рейтинг: 202 | Одобрение: 22
Взаимно се плюят,а всички участват в един цирк!
11
3
Cigarata (преди 5 години)
Рейтинг: 2505 | Одобрение: -155
Абсолютно съм съгласна с мнението на Варна. Като президент е длъжен да спазва дипломатичност. Особено в този момент. Когато всяка дума - генерира конфликти. Трябва да си страшно тъп да кажеш " агресивна държава " и да не очакваш реакция после. Няма значение, дали е Русия. Или друга.
19
7
krasko (преди 5 години)
Рейтинг: 7724 | Одобрение: 2719
плевнелиев не е разединител.........той е съединител..........долен ,ляв педал.....
26
9
teodor999 (преди 5 години)
Рейтинг: 7651 | Одобрение: -549
Президентът Плевнелиев е предател и разединител!!!
30
11
Варна (преди 5 години)
Рейтинг: 76636 | Одобрение: 36816
Нормална е реакцията на Жириновски. Каквото повикало, такова се обадило. А Плевнелиев не трябва да има право да говори от името на българския народ, защото ще ни докара големи бели
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама