Журналистът Димитър Кенаров: Казах на полицаите, че се задушавам, но те ме натискаха и ритаха в лицето с кубинки

04.09.2020 / 09:36 2

Колаж БТВ - Димитър Кенаров в студиото и Борислав Сандов по време на протеста

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Бях притиснат към земята, двама униформени бяха, стоях с извити ръце, дълго време седяха върху мен, започнах да се задушавам, казах им, че се задушавам, в този момент друг полицай с кубинки започва да ме рита в главата и в лицето. За щастие ударът попадна в долната част на окото ми и не го повреди. След известно време ми сложиха белезници, часове стоях така, идентифицирах се многократно като журналист, нищо не се случи. Те нямаха идентификация. За мен проблемът не е в този удар, случва се, когато човек поеме този риск, но тук е целенасочен полицейски побой.", разказа  журналистът Димитър Кенаров пред БТВ. 


"Политическата репресия беше като поставена задача на определени групи в тези полицейски кордони, за които не чухме все още от СДВР и от МВР доклад, отчет. Чуваме колко са били ранени полицаите, но ранените хора са много повече, журналисти, учени, граждани, политически опоненти на тази власт. 

Установихме, че има камери на полицията, които правят лицево разпознаване, профилират, и е много възможно да има целенасочено действие срещу определени хора, които да бъдат изведени от там. 

Проблеът е държавен, България потъпква човешки права. България действа извън всички норми, които са на българското законодателство. Целта беше хората да се уплашат, не ние ще продължим до оставката на това правителство", допълни колегата му Борислав Сандов от "Зелено движение", който беше арестуван и дърпан от полицаите.  
 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 87246 | Одобрение: 28611
" този момент друг полицай с кубинки започва да ме рита в главата и в лицето. За щастие ударът попадна в долната част на окото ми и не го повреди."-Да се радваш ,ч(е си останал жив след опита за убийство от назначените мутри от селата за държавни защитници на хората,които им плащат заплатите! Гняв
1
0
4udovi6teto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36500 | Одобрение: 9445
Идиоти, сър!Гняв
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама