Кирил Петков и Денков полетяха в небето над Воден


Дата: 20/07, 11:37

Кадър Кирил Петков, ФБ

Лидерите на ПП Кирил Петков и Николай Денков са си организирали прелитане с малък самолет над пострадалото от пожарите село Воден. За пътуването Петков сподели в профила си във Фейсбук, предаде Трибюн.

„Тази сутрин с акад. Денков направихме полет с малък самолет над с. Воден.  С пилот Андреу обсъдихме как само с 8 малки самолета, оборудвани с термо камери, може да се направи въздушен мониторинг на цяла България за ранно засичане на пожари.  С минимален разход за държавата може да има пълен мониторинг над цялата страна за месеците юли и август и този тип трагедии с изгорелите къщи - да се предотврати“, съобщава Петков, без да става съвсем ясно кой е пилот Андреу и как е направил изчисленията си за осемте самолета.

Според Петков, същите термокамери, закачени на осем самолета, могат да засичат и мигранти.

„С акад. Денков ще направим срещи с министъра на земеделието и министъра на транспорта да обсъдим тази възможност. Прелетяхме над големия язовир до с. Воден, от който, ако имахме самолети оборудвани за гасене на пожари, можеха да загребват по 6 тона вода директно от язовира.   Един такъв самолет може да излее до 30 тона вода на час над засегнатите горски масиви.  Това също би предотвратило неконтролирания пожар. Трябват превантивни мерки, които работят, а не само да се тича след трагедиите“, обяснява Петков.

„По-късно днес ще отидем и при хората на с. Воден, за да разговаряме с тях кои са най-големите им непосредствени нужди и как да помогнем. Всички трябва да сме заедно в тези моменти и да мислим за работещи мерки такива трагедии да останат в миналото“, завършва съобщението му.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Алекс Колев: Разочарованието в отбора е голямо
Дата: 06/09, 01:30

Имате нужда от пълно изследване на кръв, полови и щитовидни хормони? Посетете лаборатория „ЛИНА”
Дата: 06/09, 01:20

Спират водата за цял ден в Шумен на 9 септември
Дата: 06/09, 01:02

Роналдо вкара гол номер 900 в кариерата си
Дата: 06/09, 00:47

Илиан Илиев: Трябва ни повече самочувствие
Дата: 06/09, 00:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия