Шуменска фирма предлага от 7 000 до 9 000 лева заплата, но трябва да отговаряте на тези условия


Дата: 09/01, 21:00

Снимка Булфото

Шуменска фирма набира международни шофьори в Пазарджик. Заплатата, която се предлага, е между 3500 и 4500 евро, което прави почти между 7 и 9 хиляди лева месечно. Дестинациите са  в Централна Европа - Германия, Франция, Испания, Италия, Белгия, Австрия, пише "Марица".

От кандидатите се изисква да имат свидетелство за управление кат. С+Е и опит в оформяне на документи за международен транспорт (CMR), както и карта за дигитален тахограф. Месечното възнаграждение се формира по бонусна система на база пропътувани километри.  Не липсва и т. нар клас - шофьорите ще получават допълнително по 30 евро месечно за всяка година стаж зад волана.

Справка в сайтовете, предлагащи работа, показва,че това не е единствената фирма, която търси тираджии. В момента над 15 фирми от София и Пловдив набират международни шофьори от пазара на труда в Пазарджик. Недостигът на кадри съвсем естествено води и до атрактивни възнаграждения, за да могат да се привлекат мераклии. Заплати от порядъка на 3500 - 4500 евро ясно показват,че кризата в бранша се задълбочава, въпреки, че доста пазарджиклии се препитават с този занаят. Мнозина от шофьорите признават, че това е трудна професия, която практикуват най-вече заради високите заплати.

Животът на колела не е е лесен. И докато превозвачите се оплакват, че е трудно да се намерят добри кадри, шофьорите се оглеждат за добри оферти. Такива са правилата на пазара.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Крал Чарлз III ще възобнови публичните си изяви
Дата: 27/04, 08:22

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 27/04, 08:10

В 6:35 часа сутринта земетресение до Варна
Дата: 27/04, 08:07

Варненският кмет пусна снимки на среднощно чистене на града
Дата: 27/04, 07:571 Коментар

Служебният енергиен министър е в Турция, предоговаря споразумението с "Боташ"
Дата: 27/04, 07:47

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия