Съдът промени мярката за неотклонение на Марин Димитров в "домашен арест"


Дата: 20/06, 18:03

Софийският градски съд постанови "домашен арест" за Марин Димитров, обвинен за участие в престъпна група заедно със сина си Стефан Димитров, бившата директорка на Агенция „Митници“ Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред горната инстанция.

До момента Димитров беше задържан за постоянно в ареста. Той поиска от съда да му наложи по-лека мярка за неотклонение. Според адвоката му Иво Найденов по делото няма доказателства за престъпна група, както и такива, които да сочат, че клиентът му е участвал в контрабандна дейност.

По време на заседанието от прокуратурата посочиха, че има конкретни данни за Марин Димитров за престъпна дейност и достатъчно доказателства, които да го свързват с останалите членове на престъпната група. Държавното обвинение поиска от съда да не променя мярката на Димитров и да го остави в ареста.

Съдът отбеляза също, че е постъпила медицинска справка за Димитров относно здравословното му състояние. По времето, в което е бил в ареста, му е оказвана лекарска помощ и са му правени медицински изследвания.

Като гражданин смятам, че е било необходимо това дело за политически цели, а като юрист смятам, че няма никакви доказателства за престъпна група, а в частност при него - че е помагач в контрабандна дейност, каза пред медиите адвокат Найденов. 

Той добави, че няма нито един разговор между Марин Димитров и Петя Банкова, изобщо по делото няма данни за комуникация с нея. Адвокат Найденов посочи още, че по разследването са проведени разпити на служители от Министерството на финансите, дали в кабинета на Асен Василев, като министър, го е посещавал Марин или Стефан Димитрови, нито един не е казал да има такова нещо.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Много българи с имоти в Гърция пият една студена вода с наемите
Дата: 27/06, 12:21

Гърция планира въведе лимит на краткосрочните наеми
Дата: 27/06, 12:18

Илияна Йотова: Надявам се, ако се сформира кабинет, в него да попаднат грамотни и просветени хора
Дата: 27/06, 12:14

Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 27/06, 12:10

Увеличават се пътуванията на българи в чужбина
Дата: 27/06, 11:57

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия