Илияна Йотова: Надявам се, ако се сформира кабинет, в него да попаднат грамотни и просветени хора


Дата: 27/06, 12:14

Снимка Булфото, архив
Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази своите очаквания към правителството, което евентуално ще бъде сформирано и гласувано в Народното събрание:

"Много се надявам в него да попаднат грамотни хора, истински просветени хора, които да съзнават значимостта на тематиката и на проблематиката, на която е посветен и днешният форум. И да вземат своите решения така, че живот и здраве, след още една година да можем да си кажем тук и по-оптимистични думички". Тя присъства на международния форум "Азбука. Език. Идентичност", предава БНР.

Йотова заяви, че България не оспорва суверенитета и езика на съвременните държави, като коментира и изявленията на политици от Северна Македония:

"Не пречим на никого да се самоопределя, но много ще пречим именно на тези опити да се приписва история, да се присвояват факти. Ние искаме да бъдем добри съседи, но нека да зачитаме общото ни културно наследство, защото то е разковничето за това да няма спорове и конфликти. Науката, изследванията, предпазват от изкушението за създаване на фиктивна история, което неминуемо води до политически и двустранни или многостранни конфликти. В последните няколко дни в изявленията на някои политически и правителствени лидери на страни, съседни от нас, за съжаление, точно това можем да видим".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Здравословно хранене
Дата: 30/06, 02:40

В Малага протестираха срещу масовия туризъм
Дата: 30/06, 02:07

Треньорът на Италия: Аз нося отговорност за случилото се
Дата: 30/06, 01:31

Нови пожари бушуват край Атина
Дата: 30/06, 01:05

Лудогорец спечели и последната си контрола в Австрия
Дата: 30/06, 00:48

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия