Стартира най-мащабният ремонт на Дюлинския проход


Дата: 15/05, 22:25

снимка,архив: Булфото

На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход. Това е участъкът от Старо Оряхово до Гюльовца и е на територията на областите Варна и Бургас.

Програмата на Агенция "Пътна инфраструктура" предвижда със средства от републиканския бюджет да бъдат рехабилитирани 65,6 км от третокласния път. Трасето свързва областите Варна и Бургас и е алтернативно за преминаващите през Обзорския и Айтоския проход - път I-9 Слънчев бряг - Обзор и път ІІІ-208 Дъскотна - Айтос.

Изпълнението на строително-монтажните работи е обособено в два участъка. Ремонтът започва от първата над 34-километрова отсечка между Старо Оряхово и Гюльовца. Проектът включва пълна реконструкция на трасето и ремонт на два моста над реките Двойница и Бяла, burgas24.bg.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 540 календарни дни. Предвижда се строително-монтажните дейности да се извършват без спиране на движението като автомобилите ще преминават в платното, в което не се извършват строителни дейности. При необходимост от ограничаване на трафика като обходен маршрут ще се ползва път I-9 Старо Оряхово – Бяла – Обзор - Ахелой – Бургас.

До края на юни, веднага след издаване на разрешението за строеж, е планирано да започне ремонтът на втория участък - от с. Гюльовца до кръстовището с път I-9 Слънчев бряг – Бургас.

Трасето е с дължина 31,5 км и е изцяло на територията на област Бургас. Срокът за реализиране на строително-монтажните работи е 540 календарни дни. При основния ремонт на пътя в област Бургас ще се обновят 4 моста, които са над р. Бяла, над напоителен канал, над преливника на яз. "Порой“ и над р. Ахелой.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Разследват смъртта на човек, починал на терасата си след заплахи
Дата: 29/05, 12:101 Коментар

Журналист: Демокрацията ще претърпи крушение на изборите
Дата: 29/05, 11:47

В столицата пуснаха "Трамвай на приказките"
Дата: 29/05, 11:47

Алекс Сърчаджиева предложи брак на много силен човек в България
Дата: 29/05, 11:462 Коментара

Повечето руски военновъздушни бази са в обхвата на оръжията, които получи Украйна
Дата: 29/05, 11:421 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия