Адвокат Екимджиев за лъжливите данни за въздуха: Действията на нашите власти са сравними с криенето на истината от Чернобил


Дата: 09/10, 08:10

Кадър: Нова тв

Редактор: Евгения Адриянова

Адвокат Михаил Екимджиев коментира в студиото на "Здравей, България" новината, че се крият данните за чистота на въздуха, който дишаме. Станциите, които отчитат нормите на замърсяване са изместени от възловите натоварени булеварди в периферни паркове, засадени са туи около тях, благодарение, на които се показват лъжливо ниски стойности на замърсяването.

"Нашите власти предприеха този бракониерски престъпен подход, при който вместо реални мерки, те изместиха станциите от най-невралгичните и замърсени места в перифериите. По този начин бяха манипулирани и фалшифицирани данните. Логиката и на европейския регламент, и на българските наредби е тези станции да не бъдат просто информационни бази за статистически данни. Те следят в реално време състоянието на атмосферния въздух, като целта е при пикови, при опасни превишавания хората да бъдат алармирани незабавно. Така поне, ако институциите не ги пазят, те да могат сами да се предпазят - да затварят прозорци, да слагат маски, да не извеждат хронично болни деца и възрастни. Аз твърдя, че действията на нашите власти са сравними с криенето на истината от Чернобил, защото те изкривявайки тези данни ни лишиха от възможност за самозащита", каза адвокат Михаил Екимджиев.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Иво Сиромахов каза неприятната истина за Биг Брадър и България
Дата: 09/10, 10:19

Заради ремонтите във Варна: Промениха маршрута и на автобусна линия 7
Дата: 09/10, 10:14

Засуканата Кристи се преби на червения килим в Биг Брадър
Дата: 09/10, 10:05

Филип Буков проплака: Смазаха ме
Дата: 09/10, 10:03

Важно за всички без валидни документи за самоличност и изборите за районни кметове във Варна
Дата: 09/10, 10:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия