Почина момиченцето, извадено от утробата на убитата му майка в Газа


Дата: 27/04, 07:33

Кадър Youtube

Недоносеното палестинско момиченце, което беше спасено от утробата на майка си, загинала при израелски въздушен удар в Газа, пет дни по-късно е починало, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на роднина.

Бебето Сабрин Джуда почина в болница в Газа, след като здравословното му състояние се влошило. Чичото на момиченцето Рами Ал Шейх каза, че медицинските екипи не са успели да го спасят.

Домът на Сабрин в град Рафах е бил поразен от израелски изтребители малко преди полунощ в събота. Родителите ѝ и 4-годишната ѝ сестра са убити.

Спасителите са отнесли телата до близка болница, където бебето е родено с цезарово сечение. Майката, Сабрин ал Сакани, е била бременна в 30-ата седмица. Впоследствие момиченцето било поставено в кувьоз в болница в Рафах заедно с още едно бебе. На лента върху него пишело "Бебето на мъченицата Сабрин Ал Сакани".

Ал Шейх каза пред АП, че Сабрин е погребана вчера до баща си.

„Бог ни беше отнел нещо, но ни беше дал нещо в замяна“, тъй като бебето оцеля след смъртта на семейството си, казва той. „Но сега той взе всички тях. Семейството на брат ми е напълно унищожено. Семейството на брат ми е заличено. От него не е останала никаква следа“, казва чичото на детето.

По данни на месните здравни служби около две трети от загиналите в Газа са жени и деца. По време на войната между Израел и "Хамас" са загинали повече от 34 000 палестинци. Здравните служители не правят разлика между бойци и цивилни в тези данни, уточнява АП, цитирани от БТА. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Боби Лазаров: Не бързайте да прибирате чадърите
Дата: 08/05, 17:32

Алиев към Радев: България е важен транзитен парньор
Дата: 08/05, 17:28

КНСБ: Само 1/3 от българите получават заплата за нормален живот
Дата: 08/05, 17:20

НИМХ излезе с прогнозата за утре – продължава ли лошото време
Дата: 08/05, 17:10

Тихомир Тошев: В последните две години се увеличава броят на хората с високи доходи у нас
Дата: 08/05, 17:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия