Кубрат Пулев е крайно разочарован


Дата: 20/07, 21:19

кадър Bulgaria On Air

Световноизвестният боксьор Кубрат Пулев изрази своето разочарование и болка от тежката ситуация в България. В предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR, Пулев заяви, че липсата на държавност и качествени лидери са сред основните причини за кризата, която страната преживява.

"Ситуацията в държавата е тежка. Аз не съм човекът, който да определя и да казва, защото нямам този опит, но ме боли от това, което виждам чисто като българин и като човек, който милее и обича България, родител, баща. Криво-ляво българинът се оправя, виждате пожари, държавата гори и директно и индиректно, тежка е ситуацията, но нямаше как да доведе до нищо различно, при условие, че държавата я няма." - сподели Пулев.

Той отбеляза, че проблемът не е само в егото на политиците, но и в различните интереси, които те преследват, без да осъзнават, че обществените интереси са далеч по-важни от личните. Според него думата "отговорност" липсва на всички нива в управлението на страната.

"Иска ми се по някакъв начин хората да бъдат с по-голям дух и колкото и трудно да става да са още по-инатливи и да бъдат още по-непримирими, но хората не са непримирими, защото са лъгани във времето. Силният дух означава човек непримиримо да вярва и да не се предава. Положението не е трудно, а трагично. Виждаме, нови партии се разрушават, но никой не идва да ги разруши, а те самите чисто ценностно и интелектуално не са подготвени за тези неща." - допълни той.

Кубрат Пулев подчерта, че не вижда своето място в политиката, въпреки любовта си към България. За него родината е нещо много повече от просто държавата, в която е роден. Той изрази гордостта си от това, че представлява България на международната сцена и че винаги носи българското знаме с чест.

"За мен България е любов, за мен България е нещо много повече от просто държавата, в която съм роден. България е любов, предадена ми от моя баща и аз с каквото мога помагам и смятам допринасям немалко. Аз съм горд българин, няма как да бъде другояче, затова и на мачове започнахме да излизаме с българското знаме на ръцете. На по-късен етап започнаха да слагат българското знаме и на ръцете на полицаите." - поясни Пулев.

Той също така обяви, че следващият му мач ще бъде срещу Махмуд Чар през октомври в Пловдив. Сблъсъкът вероятно ще се проведе на стадион "Ботев", като Пулев обеща грандиозно шоу с участието на популярни певци.

"Най-вероятно ще бъде на стадион "Ботев" в Пловдив, защото аз държа да е в България, би било грандиозно шоу, може би ще има и много популярни певци, които ще пеят, Стадиона го огледахме, беше много добре направен и се надявам да се получи едно грандиозно шоу, което да оправдае очакванията на хората." - заяви боксьорът.

Относно предстоящия си съперник, Пулев го определи като труден противник, но е уверен в своята подготовка и способности.

"Играл е с Кличко, дори Кличко се затрудни и след този мач той прекрати своята кариера. Той е противник, който трудно се преодолява, но аз мисля, че с една добра подготовка и дисциплинирана игра мога да го победя, защото има повече качества от него, идвам от българската боксова школа, която е много добра." - допълни Пулев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Боян Чуков: Великобритания и САЩ вземат решения, които Зеленски представя като свои
Дата: 06/09, 06:00

Имате нужда от пълно изследване на кръв, полови и щитовидни хормони? Посетете лаборатория „ЛИНА”
Дата: 06/09, 05:40

Сондата "Бепи Коломбо" се доближи за четвърти път до Меркурий
Дата: 06/09, 05:00

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 06/09, 04:10

До 33 градуса в петък
Дата: 06/09, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия