Само един независим депутат отиде на първата среща с ИТН


Дата: 30/07, 13:32

Кадър Нова тв

Приключи срещата на "Има такъв народ" с първата група независими депутати в 50-ото Народно събрание за съставяне на кабинет с третия мандат. На отправената покана за разговори към шестима представители на разпадналата се парламентарна група на "Величие", близки до Ивелин Михайлов, се яви само Красимира Катинчарова. Тя обясни, че нейните колеги са ѝ гласували доверие да ги представлява, тъй като заради ангажименти не могат да присъстват на срещата, съобщи Нова тв.

"Радвам се на подхода ви да говорим за политики, а не за хора. Има един въпрос от изключителна важност. Ние внесохме в Народното събрание проекторешение за изграждане на АЕЦ "Белене" с помощта на украинската страна", заяви Катинчарова в началото на срещата, започвайки разговора по тема "Енергетика", която била особено важна за нея и колегите ѝ. 

Тя уточни, че не е дошла на срещата, за да поставя ултиматуми. Но беше категорична, че вкарването в Енергийна комисия и в пленарна зала на темата за изграждането на АЕЦ "Белене" за нея и колегите ѝ е важно условие, за да продължат по-нататъшните разговори с ИТН. 

От страна на ИТН тя получи обещание, че ще направят всичко възможно, за да изпълнят това условие, но не и  съгласие, че това трябва да е тема номер едно. Така на излизане след срещата Катинчарова беше категорична, че няма да подкрепят третия мандат, а от ИТН подчертаха, че повече няма да провеждат срещи с представители на разпадналата се парламентарна група на "Величие", близки до Ивелин Михайлов.

"Разговорът премина в очакван за мен тон. В този парламент ние не се радваме на отношение към равни политически играчи", подчерта Катинчарова след срещата. И беше категорична, че независимите депутати са с доста орязани правомощия по правилника на НС. "Не очакваме да срещнем нищо друго, освен политическо високомерие", посочи тя. 

"Хубаво е да се види какви хора има в НС. Радвам се, че срещата беше открита за журналисти, за да видите как и с какви хора работим. Както видяхте - дойде един представител на шестима души, който нямаше идея какво друго трябва да се прави в държавата", заяви от своя страна Тошко Йорданов след края на разговорите.

От ИТН още в понеделник посочиха, че срещите ще са публични и ще се проведат по прозрачен начин. На тях ще бъдат обсъдени приоритетите за управление на страната, най-неотложните проблеми и мерки за тяхното решение, както и конкретните срокове, за които може да се постигне изпълнението им, посочиха от политическата формация в поканата, изпратена до депутатите.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Десподов: Играхме не на 100, а на 150 процента
Дата: 08/09, 21:44

Илиан Илиев след победата: Градим отбор, който да се класира на Световното първенство
Дата: 08/09, 21:37

Варненка: Практика е да палят казаните около Ботевата градинка
Дата: 08/09, 21:22

Борел започва обиколка за мир в Близкия изток: Не е планирана спирка в Израел
Дата: 08/09, 21:13

28 мисии за спасяване на хора извърши българската въздушна линейка
Дата: 08/09, 21:08

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия