Измиха и боядисаха стотици спирки във Варна


Дата: 17/06, 16:24

снимки Фейсбук/„Забелязано във Варна", П. Цекова

380 спирки на градския транспорт във Варна вече за измити, а други 102 - пребоядисани. На 52 заслона са извършени ремонтни дейности, които включват подмяна на различни модули от съоръженията. Спирката до сградата на Централна поща е заградена и предстои да започне ремонт. Това бе отчетено по време на редовната оперативка при кмета на града Благомир Коцев. Той нареди подобряване на състоянието на спирките след като настоящата общинска администрация ги завари в предаварийно състояние – с изтекли договори за концесия и множество начупени стъкла в резултат на вандалски прояви.

Мерки се вземат и по отношение на асансьорите и платформите за хора с увреждания, които са монтирани на подлезите в града. Община Варна вече има сключен договор за поддръжка, в резултат на което до края на тази седмица се правят огледи и се описва състоянието на всяко съоръжение. От следващата седмица се очаква да започне поетапното им възстановяването в зависимост от необходимите части и ремонтни дейности, бе докладвана още на кметската оперативка.

Продължават и проверките, свързани с чистотата в морската столица. Те се извършват съвместно от еколозите на Община Варна и "Общинска полиция". През изминалата седмица са съставени 47 фиша за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, както и 5 акта за установяване на административно нарушение – 2 на физически и 3 на юридически лица.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Русия забрани 81 европейски медии, сред тях две български
Дата: 26/06, 15:111 Коментар

Адвокатът на Портних изброи над 15 нарушения в обвинителния акт
Дата: 26/06, 15:10

Меморандум между „Девин“ ЕАД и УНСС отваря нови възможности за студентите
Дата: 26/06, 15:09

Тежък удар за Геро
Дата: 26/06, 15:041 Коментар

Откриха огромен боен арсенал във Варна
Дата: 26/06, 15:023 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия