Две цени за тока в новата фактура


Дата: 27/06, 16:56

Пиксабей

Следващата фактура за ток на домакинствата ще е с две цени – до края на юни и от 1 юли нататък. В последния ден на юни се очаква КЕВР да обяви новите, по-високи с малко, цени на електроенергията за бита, предаде Марица.

Те влизат в сила от 1 юли. Засега прогнозите са, че токът за клиентите на ЕВН ще поскъпне средно с  1,46 %.

Според заявлението на дружеството, нощната тарифа ще се увеличи с 2,54 процента, а дневната - с 1,26 на сто.

Последната дума обаче е на Регулатора.

Предоставяме възможност на  битовите клиенти за самоотчет на електромерите заради новите цени на електроенергията от 1 юли, съобщиха от ЕВН.

Самоотчитането се извършва по желание на клиентите, без да отменя регулярния месечен отчет от страна на дружеството.  Извършването на самоотчет не е необходимо при абонатите, които имат електромери с дистанционно отчитане.

Това са 1,2 милиона потребители, които ще бъдат отчетени автоматично.

Клиентите, които желаят да извършат самоотчет, трябва да попълнят показанията на електромерите си на 1 юли 2024 г. и да ги въведат в сайта на Електроразпределение Юг на 

или да ги изпратят по имейл на  info@elyug.bg или .лично да ги впишат в декларация в офис на дружеството.  Приемане на данните и декларациите ще се извършва в периода 1 юли (понеделник) – 4 юли (четвъртък) включително.  При попълването се посочват номер на измервателна точка и клиентски номер, които фигурират във всяка една фактура. Желателно е клиентите да оставят и актуален телефон в случай на грешно подадени показания, съветват от енергодружеството.

На база на предоставените данни от самоотчета дружеството ще фактурира консумираната електроенергия до 30 юни 2024 г. включително по старите цени, а от 1 юли 2024 г. – по новите тарифи, определени от КЕВР.  За останалите битови клиенти, които не са предприели самоотчет, информацията за консумацията в следващите фактури ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 30 юни 2024 г. включително и потребление по нови цени от 1 юли 2024 г



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хороскоп за неделя
Дата: 30/06, 07:00

Здравословно хранене
Дата: 30/06, 07:00

До 37 градуса в неделя
Дата: 30/06, 04:00

Треньорът на Швейцария: Надиграхме Италия, но не бива да летим в небесата
Дата: 30/06, 03:00

В Малага протестираха срещу масовия туризъм
Дата: 30/06, 02:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия