Каракачанов: Евроатлантическите лозуни бяха параван за сглобката


Дата: 16/04, 09:20

Снимка: Булфото

Бившият министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов коментира съществуването на управляващата доскоро коалиция.

"Т.нар. евроатлантически лозунги са параван, зад който сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС кадруват, както си искат. Тези хора показаха, че имат нужда от правителство, което ще изпълнява техните партийни задачи"", коментира той пред БНТ.

"Промените в Конституцията и прехвалената съдебна реформа са на парче с цел лични интереси. Назначават си служебно правителство, сменят си министри, това си е партийно правителство. ГЕРБ и ДПС, които управляват в комбина, на тях им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват", каза Каракачанов.

Председателят на ВМРО разкритикува неизгодни по думите му сделки, които бившият военен министър Тодор Тагарев е сключил.

"Министър Тагарев обичаше повече да приказва и то неща, които не се харесват на обществото и то неща, които въобще нямат връзка със здравия разум и с логичната политика. Най-вече с неговите лозунги по отношение на войната в Украйна, едни крайни позиции. Включително и премиерът Денков се изказваше от типа ние можем и да страдаме и да понесем щети, но важното е Украйна да победи. Това дразни хората. Хората си представят българските министри и депутати, като хора, които трябва да се грижат за българския интерес, а не за интереса на трети държави. Имаше доста спорни въпроси по времето на Тагарев за модернизацията и превъоръжаването. Сделката с т.нар. бронирани машини "Страйкър Драгон", които бяха едни стари машини и ние закупихме на минимум два пъти, а бих казал и три пъти по-високи цени. Стари, спрени от производство, машини, които нито можем да поддържаме в България, нито да ги снабдяваме с боеприпаси. Сделката беше сключена по времето на министър Тагарев, за 2,5 млрд. лева сделка. По мое време по-модерни машини със защита ниво 4, противоминна защита и т.н. бяха 1,7 млрд. лв. Тагарев похарчи тази огромна сума, вместо да ги инвестираме тези 2 млрд. в изграждане на мощности в България, с които сами да си произвеждаме техника. Както Полша, Унгария и Украйна правеха точно това. Със сделката с 3D радарите се набутахме с 400 млн. лева. Екипът на министър Тагарев дори не се опита да намали цената", каза още Каракачанов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Инженер от АПИ за срутването на "Струма": До 2 май поне две от платната ще бъдат освободени за движение
Дата: 29/04, 20:20

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 29/04, 20:10

Футболният съюз одруса яко Черно море
Дата: 29/04, 20:02

Симон Милков сезира институции заради „Историческия парк“ край Варна, Ивелин Михайлов готви отговор утре
Дата: 29/04, 19:591 Коментар

Рядко природно явление е причина за силната градушка в Южна България
Дата: 29/04, 19:491 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия