Синдикати и работодатели охладиха мераците за 4000 лева средна заплата


Дата: 11/10, 09:23

кадри bTV

редактор Веселин Златков

Една четвърт от българите смятат 3000 лева за удовлетворителна заплата, а 38% заявяват, че 4000 е оптималния размер на средното възнаграждение в страната. Това показва изследване, което обаче няма представителен характер.

По bTV президента на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов и Мария Минчева от Българската стопанска камара коментираха тези данни. „И аз искам да са такива заплатите, но не са”, заяви Манолов, а Минчева заяви, че подобни очаквания са нормални. И двамата обаче подчертаха, че е много голяма темата какво всъщност е средна заплата.

Според представителката на БСК адекватна статистика кой колко получава у нас няма. Тя даде пример, че според осигурителния институт 164 хиляди българи се осигуряват върху минимална работна заплата. Националната статистика обаче дава данни, че 450 хиляди са на същата минимална заплата. „И двете данни са официални”, подчерта Минчева.

И тя, и Манолов коментираха минималната работна заплата, която днес ще се обсъди на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Президентът на КТ „Подкрепа” коментира, че всъщност решението за това дали МРЗ ще стане 1077 лева не зависи от съвета, а от политиците. БСК пък не е съгласна не толкова с размера, а с начина, по който е определен той. Според Мария Минчева, той се определя от формула, а не от механизъм, който да я прави по-реална.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ден на траур в Украйна
Дата: 11/10, 11:25

Тежка катастрофа между автобус и каруца, има загинал
Дата: 11/10, 11:16

Във Варна и Поморие: Усетихме земетресението в Черно море
Дата: 11/10, 11:16

Много тежка катастрофа край Созопол, две линейки поемат ранени
Дата: 11/10, 11:14

Колегите на Зори скърбят: Няма го слънчевото момиче на офиса
Дата: 11/10, 11:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия