Скандал беляза последното редовно заседание на 49-ото НС


Дата: 26/04, 14:18

Кадър Нова тв

Ако депутатите не се съберат извънредно, този петък (26 април) е последното заседание на 49-тото Народно събрание в очакване на 50-ия парламент на България. Официалната ваканция на депутатите започва от 1 май. Планът е да продължи чак до изборите за парламент. В понеделник и вторник следващата седмица ще има заседания на комисии, а при решение на ръководството на Народното събрание, депутатите може да се съберат и на извънредни заседания, предава NOVA.  

И днес в кулоарите водеща тема бе отстраняването на Росен Желязков от председателския пост и напрежението между доскорошните партньори в управлението.

Отстраняването на Росен Желязков отвори нови пропасти между доскорошните партньори във властта. Ден след като парламентът прати в историята председателя на Народното събрани, лидерът на ГЕРБ беше категоричен - няма шанс за нова сглобка след изборите.

„Вчерашното действие срещу Росен Желязков беше насилствено, беше чупещо всички възможности за разговори. И какво постигнаха - смениха Росен с Росица. За това си заслужаваше да направят така, че  да се намразим още повече? И когато някой си прави предизборна кампания на моя гръб, да знаят, че той е много голям, но и много хлъзгав. Много народ се покатериха на него, много отпаднаха”, заяви Бойко Борисов.

Последва отговор от страна на Кирил Петков.

„Освен че има голям гръб, има и голям врат. За съжаление в момента г-н Пеевски е увиснал на него и го задушава.  Вчера беше ясно съобщение и към свестните хора в ГЕРБ - ако искате ГЕРБ да има нормално управление и да бъде част от европейско управление, вие трябва да се отървете от воденичния камък, който ви се е закачил на така големия, може би, хлъзгав врат на господин Борисов – и това е Пеевски”, заяви Кирил Петков, цитиран от NOVA.

В спора се намесиха и от ДПС. 

„Не знам защо тези две булки обясняват тази работа. Кирил Петков може да е само булка на Борисов. Той е като сладък пудел, който ще драска на вратата в Банкя. Не мога за разбера защо все говорят кой искал, кой не искал с ДПС. Откъде знаят, че ние искаме? Йордан Цонев го хвърли като един малък пудел и затвори вратата след него. И Борисов гледаше като Тодор Живков на 9-и срещу 10-и. Няма да им позволя да разбият държавата”, заяви Делян Пеевски.

Атака към доскорошните партньори дойде и от партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ", след като парламентът отхвърли доклада на комисията, която разследва работата на Агенция „Митници”. 

„Асен Василев, Кирил Петков и Лена Бориславова са като някаква странна суинг компания, която от време на време се карат, на следващия ден се сдобряват, събират се по манастири, сядат си по скутовете, вдигат плодовитостта, както заяви един от участниците, и днес отново гледате днешния резултат- отново са си сглобка”, заяви Тошко Йорданов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



94-годишна американка и внукът ѝ планират да обиколят заедно всички континенти
Дата: 06/05, 23:25

Продават на търг имението на сър Том Мур
Дата: 06/05, 23:00

Хамас прие предложението на Египет и Катар за примирие в Газа
Дата: 06/05, 22:31

Предупреждение за гръмотевични бури във Варна от сряда
Дата: 06/05, 22:15

Болница "Мама и аз": Радев започна кампания срещу нас, но с какво пречим на държавата?
Дата: 06/05, 21:561 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия