Шефът на БАИ: Чуждите инвеститори ценят таланта на българите и спокойствието


Дата: 21/05, 09:33

кадър YouTube, "Стандарт"

Шефът на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова коментира в подкаста на "Стандарт" кое според чуждите инвеститори е най-привлекателното и ценно в България. 

Те високо ценят таланта на българите. И то пове от ниските данъци у нас, коментира тя.

Разказът за България е първата стъпка за привличане на чужди инвестиции, каза Мила Ненова. Тя сподели, че когато станала изпълнителен директор на БАИ,  направила, е кръгла маса с двустранните търговско-икономически камари и с чуждестранни инвеститори.

Исках да чуя от самите инвеститори, от тези, които са дошли в България, инвестирали са, живеят тук, развиват своя бизнес тук, как те виждат  България, заяви Ненова.

Тя посочи, че макроикономическите показатели на страната ни са изключително добри. Те са обективни. Но инвеститорите са посочили преди тях две други неща.

Първото са хората, талантът на българите. Всеки изтъкна експертизата и капацитета на българските инженери, защото много от инвеститорите за производствени фирми и IT компании, заяви изпълнителният директор на БАИ.

Българските инженери са изключително добри, могат да мислят извън рамките, което за развойна дейност, за производствено предприятие, за  IT фирмите е изключително важно и много се цени. Тук инвеститорите  специално изтъкнаха ролята на жените. В България има изключително подготвени жени, които работят във всички сфери – инженери,  IT специалисти, ръководители на предприятия, на институции. Според инвеститорите това е изключително ценен ресурс в България, каза Мила Ненова.

Второто предимство на страната ни, което ние не отчитаме, но инвеститорите са подчертали, е, че България е чудесно място за живот.

Това не е преувеличено за тях. Имайте предвид, че една част от тези мениджъри, които работят в големи компании и откриват техните производствени предприятия по света, са били в 2,3,5 държали и имат база за сравнение, обясни Ненова.

Според тези инвеститори  у нас има изключително качество на живот. В България  хората са много дружелюбни, България е сигурна страна - в малко държави можеш да се прибереш вечерно време пеша в центъра на града, каза Мила Ненова.

Инвеститорите изтъкват още добрата храна, културното ни наследство, културния ни живот, историческите ни паметници. Всъщност те оценяват изключително високо България като прекрасно място за живот, заяви още Ненова. Тя бе категорична – за инвеститорите най-важна е сигурността. А в момента, на фона на войните около нас, България като член на ЕС и НАТО е сигурна и предвидима страна.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ПСС: Не са подходящи условията за туризъм в планините, очакват се градушки
Дата: 03/06, 12:06

Аварии оставят няколко района без вода днес във Варна
Дата: 03/06, 12:02

Син уби баща си и се самоуби в Симеоновград
Дата: 03/06, 11:57

Два малки самолета се сблъскаха на авиошоу, единият пилот е загинал (видео)
Дата: 03/06, 11:561 Коментар

106 държави потвърдиха участието си в срещата на върха за Глобален мир в Швейцария
Дата: 03/06, 11:55

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия