Барселона си върна второто място


Дата: 14/05, 00:35

кадър: Макс спорт

Отборът на Барселона победи с 2:0 тима на Реал Сосиедад в мач от 35-ия кръг на испанската Ла Лига. Головете за каталунците отбелязаха Ламин Ямал (40') и Рафиня от дузпа (90'+2').

Въпреки че сезонът за каталунците на практика приключи, след като отпаднаха от Шампионската лига и окончателно загубиха шансовете си за титлата в родния шампионат, те бяха длъжни да се възползват от грешката на Жирона по-рано този кръг, за да си върнат второто място. Сребърните медали от Ла Лига ще бъдат ценни за Шави комания не само заради престижа, а и поради факта, че това би донесло сериозен приход от почти 10 млн евро в касата на клуба, който към момента се намира в тежко финансово състояние. Също така второто място в първенството ще донесе и участие на "блаугранас" в турнира за Суперкупата на Испания и през следващия сезон, предава Спортал. 

За съперника от Реал Сосиедад поражението може да има пагубна стойност в края на сезона. "Баските" официално сдадоха шестото място в класирането в полза на тима на Бетис, което означава, че те може и да пропуснат участие в Лига Европа през следващата кампания. Това би бил сериозен спад за отбора, тази година има паметно участие в Шампионската лига, където стигна до 1/8-финал.

От другата страна на терена Иманол Алгуасил имаше цели шест футболисти в лазарета към първия съдийски сигнал. Въпреки това наставникът на коравия "баски" тим извади най-доброто с което разполагаше. Алекс Ремиро сложи ръкавиците, непосредствено пред него бяха Ариц Елустондо и Робен Льо Норман, връзката между двете линии на терена правиха Бенят Туриентес и Микел Мерино, а на върха на атаката действаха Шералдо Бекер и Микел Оярсабал, които неведнъж застрашиха съперника, но нещо съвсем малко не им стигна, за да запишат имената си сред голмайсторите.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Даниел Димов: Борихме се за тази мечта и тя се сбъдна
Дата: 24/05, 02:20

Трима млади мъже са задържани за отглеждане на канабис в с. Попинци
Дата: 24/05, 02:00

Спортният директор на ЦСКА: "В последно време има прекалено много съдийски грешки"
Дата: 24/05, 00:54

Боклуци плуват по р. Банщица към р. Струма след дъждовете
Дата: 24/05, 00:37

Шолц: ЕС не се нуждае от собствено ядрено оръжие
Дата: 24/05, 00:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия