Мъск отново наема служители, които уволни


Дата: 20/05, 15:36

Пиксабей

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск изглежда вече се замисля дали да уволни целия екип на мрежата "Supercharger" за зареждане на "Тесла", както бе обявил решително наскоро, предаде Футуризм.

Сега компанията започна да наема отново част от екипа от 500 служители, който Мъск обяви, че разпуска изцяло миналия месец, съобщава Bloomberg .

Например, според съобщенията директорът за Северна Америка Макс де Зегер е бил възстановен на работа.

Не е ясно колко членове на екипа са били наети отново. Както се очакваше, Тесла и Мъск пренебрегнаха молбите на Bloomberg за коментар.

Новината подчертава колко много хаос е донесъл Мъск върху производителя на електромобили.

След седмици на съкращения мнозина сочат с пръст Мъск, като твърдят, че неговите груби коментари и непредсказуемото ръководство уронват репутацията на компанията и хвърлят нейните операции в хаос.

С други думи, последните новини не трябва да са изненада, особено защото това далеч не е първият път, когато Мъск се отказва от противоречиво и недалновидно решение - в много отношения всъщност това се превърна в един от неговите характерни ходове .

Неочакваното решение на Мъск да разпусне екипа на "Supercharger" дойде като шок миналия месец. Много от най-ревностните поддръжници на компанията бяха бесни , изтъквайки, че мрежата от бързи зарядни устройства за автомобили на компанията е причината номер едно да купи Tesla на първо място.

Промените станаха очевидни почти веднага, като Tesla се оттегли от ключови лизингови договори.

Изправен пред огромна реакция на възмущение, Мъск бързо и удобно промени тона си, обещавайки , че ще похарчи „много над“ 500 милиона долара за разширяване на мрежата на Tesla Supercharger, но не успя да обясни значението зад това число.

Като се има предвид последното му решение да наеме отново De Zegher, Мъск очевидно се е разтревожил да отреже един от лидерите на компанията.

„Supercharging е най-голямата мрежа в световен мащаб, с най-висока капиталова  оперативна ефективност и ние ще продължим да поддържаме и развиваме мрежата“, туитира официалният X акаунт на компанията. 

„Тогава защо Илон уволни екипа, който постигна всичко това?“, пита главният редактор на Electrek Фред Ламбърт, но отговор не получи.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Как да не се тръшнем болни?
Дата: 03/06, 02:00

Шолц: Готови сме да защитаваме всеки метър от територията на НАТО
Дата: 03/06, 01:48

Яник Синер ще е съперникът на Григор Димитров на четвъртфиналите на “Ролан Гарос”
Дата: 03/06, 01:27

Силно земетресение в Япония
Дата: 03/06, 01:19

Хиляди са евакуираните в Южна Германия заради наводненията
Дата: 03/06, 01:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия