Уволниха дисциплинарно зам.-директора на полицията в Ловеч


Дата: 20/05, 18:59

Снимка Булфото

Полицай на висок пост загуби работата си.

Уволниха заместник-директора на ловешката полиция, предаде Нова тв. Преди година и половина медията съобщи, че зам.-директорът на областната дирекция на полицията в Ловеч се оказва следствен, подсъдим и с обвинение за кражба на ток. 56-годишният Георги Иванов, който е бил шеф на Криминална полиция е и с действаща криминална регистрация, пише tribune.bg.

Бил е на ръководния пост, а в последствие отстранен. Преди 1,5 г. печели три дела и е върнат, но по това време се сдобива и с обвинение за кражба на ток. През 2014 г. е констатирано нарушението за незаконно присъединяване на елмрежата - със син кабел директно към фазата. През 2019 г. е подаден сигнал на тел. 112. Според енергото Иванов е ползвал 5 г. незаконно електроенергия.

По непотвърдена информация е отстранен и прекият му ръководител и директор на ОД на МВР - Ловеч Станислав Великов, който отказваше да отстрани Иванов след разследване на медията.

В дирекцията на МВР имало и разследващи от ГДБОП, които проверяват сигнали за драстични нарушения и злоупотреби, като не се изключва и работна версия на разследването за ОПГ. От полицията все още не са коментирали уволнението.

На 30 май в Районен съд - Ловеч е насрочено разпоредително заседание по делото срещу Иванов за кражба на ток, установена преди 4 години.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 3 юни рожден ден има Цонко Цонев
Дата: 03/06, 03:00

Как да не се тръшнем болни?
Дата: 03/06, 02:00

Шолц: Готови сме да защитаваме всеки метър от територията на НАТО
Дата: 03/06, 01:48

Яник Синер ще е съперникът на Григор Димитров на четвъртфиналите на “Ролан Гарос”
Дата: 03/06, 01:27

Силно земетресение в Япония
Дата: 03/06, 01:19

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия