Община Варна разкрива мобилни медицински пунктове заради горещото време


Дата: 10/07, 17:02

Снимка Pixabay

На 11 юли от 12:30 ч. до 15:30 ч. на три локации в града ще се измерва безплатно кръвното налягане и ще се раздава минерална вода. Пунктовете ще работят и в други дни, когато има обявен код за високи температури, съобщават от Общината. 

Община Варна разкрива мобилни медицински пунктове във връзка с обявения жълт код и очакваните високи температури. На три локации в града ще бъдат поставени шатри, в които ще се предлагат безплатно измерване на кръвното налягане и минерална вода. Пунктовете ще бъдат разположени до градинката на Варненската търговска гимназия, на площад „Независимост“, както и пред Туристическия информационен център (Козирката). 

Утре - 11 юли, от 12:30 ч. до 15:30 ч. на трите локации в града ще се измерва безплатно кръвното налягане и ще се раздава минерална вода през цялото време или до изчерпване на количествата. Пунктовете ще работят и в други дни, когато има обявен код за високи температури. Инициативата се реализира съвместно с БЧК. 

Община Варна припомня, че градските чешми в централната част на града работят. С оглед удобството и с цел да не се разхищават големи количества вода, на някои от чешмите са монтирани кранове. Чешми има до сградата на Община Варна, на площад „Съединение“, площад „България“, в градинката зад ДТ „Стоян Бъчваров“ и в Морската градина. 

Здравните специалисти напомнят, че високите температури увеличават загубата на течности, а пиенето на вода помага за поддържане на оптималното ниво на хидратация в тялото и регулира телесната температура. Съветите към всички граждани са да избягват излизането навън в най-горещата част на деня, а ако това е наложително, да се носят шапка и светли дрехи.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Отнеха сините флагове на 22 гръцки плажа
Дата: 28/07, 06:00

Откриха преобразеното с подкрепата на А1 педиатрично отделение в МБАЛ Карнобат по проект „Светулка“
Дата: 28/07, 05:10

За първи път български патриарх ще присъства във Вършец
Дата: 28/07, 05:00

Слънчево в неделя
Дата: 28/07, 04:00

Иван Такев има рожден ден на 28 юли
Дата: 28/07, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия