Снимка Булфото, архив
От 17 лв. до 28 лв./кг струва агнешкото за Великден на най-стария пазар у нас - Женския пазар в столицата, видя репортер на БГНЕС. Това месото, което традиционно всяко семейство купува за трапезата си на празника.
Шилешкото без кости е на цена от 17 лв./кг, агнешката плешка е на цена от 23,99/кг, а агнешкият бут струва 28 лв./кг.
Проучване сред производители овцевъди и козевъди сочи, че живи агнета на по 20-25 дни струват по около 10 лв. килограм живо тегло, което след клане и почистване се оскъпява до около 15 лв. за килограм, което е това е крайната цена за потребителя.
При ярешкото цените от производител са почти същите.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Днес ще бъде предимно облачно, ще вали
Дата: 13/05, 07:32
Търновски прокурор: Пистолетът е бил оставен на пейка в двора
Дата: 13/05, 07:31
Първа водородна станция у нас работи
Дата: 13/05, 07:16
Джип се разцепи на две, двама загинали в катастрофа в Пловдив
Дата: 13/05, 07:062 Коментара
Как се правят здрави нерви?
Дата: 13/05, 06:20