Хиляди в Тел Авив поискаха от Нетаняху спиране на огъня в Газа


Дата: 05/05, 00:27

Снимка уикипедия, Avi Ohayon

Няколко хиляди души излязоха на протест в Тел Авив днес с искане израелският министър-председател Бенямин Нетаняху да се съгласи на спиране на огъня в ивицата Газа в замяна на освобождаване на държаните от радикалната палестинска групировка "Хамас" заложници, предаде ДПА и БТА.

Демонстрантите са издигнали плакати с надпис "Преговаряйте сега, тръгнете си после" по адрес на членовете на правителството на Нетаняху, за чиято оставка са призовали отново с искането за произвеждането на избори, добавя агенцията.

Бащата на един от заложниците, които все още са в плен на "Хамас", заявява за ДПА, че за настоящото израелско правителство собственото му оцеляване е по-важно от съдбата на пленниците.

Израелският телевизионен канал "Кан" се позова на представител на правителството, според когото Израел засега няма да изпраща делегация на започналите днес преговори в египетската столица Кайро. Това ще стане само при отговор на израелското предложение за примирие от страна на движението "Хамас", което изпрати сови представители в Кайро.

Днес се навършват 30 години от израелско-палестинското споразумение, известно като "Осло 2", подписано в Египет от председателя на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) Ясер Арафат и министър-председателя на Израел Ицхак Рабин, за палестинско самоуправление в ивицата Газа и град Ерихон.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хилъри Клинтън отново е в България
Дата: 18/05, 11:52

ЦСКА-София с глоба и предупреждение за изваждане от евротурнирите
Дата: 18/05, 11:35

"Фуния“ се спусна от небето над Варна и озадачи синоптиците
Дата: 18/05, 11:271 Коментар

Тежка катастрофа със загинал тази сутрин край Пазарджик
Дата: 18/05, 11:14

Отиде си легенда от Холивуд
Дата: 18/05, 10:56

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия