Синът на Явор Божанков е прострелял друго дете на рожден ден в Арбанаси. Депутатът помоли за разбиране


Дата: 12/05, 17:40

Снимка: Булфото

Синът на бившия народен представител Явор Божанков е прострелял друго дете по време на тържество в Арбанаси. По информация на bTV бизнесмен е празнувал рожден ден във великотърновското село. Гостите му са били от общината, присъствали са и депутати.

Сред гостите са били и съпругата на народния представител Явор Божанков и двете им деца.

Именно неговото дете е простреляло другото дете в крака. То е откарано в болница, без опасност за живота. От МВР потвърдиха пред bTV за случая. Образувано е досъдебно производство. Затова не могат да изнасят повече подробности.

Неофициално инцидентът е станал между 13:30 и 14:00 часа на частно парти в Арбанаси. Детето на Божанков е произвело изстрела с боен пистолет. По наша информация той е бил законно притежаван и собственост на рожденика.

"Моля за разбиране в този момент. За сега зная само, че на рожден ден в село Арабанси, на който присъстват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Големият ми син е в шок. Лелята на сина ми, която е годинка по-голяма от него, е вече добре - ранена е в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е. Не отговарям на телефона на вашите обаждания, защото в този момент отивам при децата и искам да бъда до тях", коментира в профила си във Фейсбук Явор Божанков.

Явор Божанков е български юрист, народен представител и председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия в България.

Роден е на 11 февруари 1990 г. в Горна Оряховица. Юрист, завършил ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Юрисконсулт в дружество, в което е съдружник с баща си.

Депутат е в 44-ото Народно събрание от ПГ „БСП за България“, член на Комисията по правни въпроси и Комисията по околната среда и водите. 

Независим народен представител в 48-ото Народно събрание. Водач е на МИР Габрово на парламентарни избори на 2 април 2023 г. от листата на ПП-ДБ. В 49-ия парламент е депутат от ПП-ДБ. Съосновател и член е на сдружение „С вяра в доброто“. Женен, има двама синове.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На магистрала Тракия стана страшно. Четири коли се врязаха в мантинелата
Дата: 23/05, 17:14

На 24 май имен ден празнуват 7 господарски български имена
Дата: 23/05, 17:001 Коментар

Юрист за търговията с гласове: Само 30% от случаите влизат в съда
Дата: 23/05, 16:54

Eлвира Краснобаева получи награда "Варна"
Дата: 23/05, 16:45

Папата отправи специални пожелания към българския народ
Дата: 23/05, 16:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия