За какво служи регистрация на търговска марка в ЕС?


Дата: 23/04, 11:53

Преди да дадем насоки за това как, защо и кой може да съдейства за регистрация на марка в ес то е важно да направим уточнение както всъщност се има предвид под търговска марка. Термина най-общо се отнася до защитен знак, който има за цел да отличи стоката от останалите, които са изложени по щандовете. Когато се извършва регистрация на търговска марка се има предвид това, че се стартира с изграждането и утвърждаването на бранд, който да се използва като визия, разпознаваема от клиентите.

Какво е търговска марка?

В случай, че сте предприемач, който произвежда уникални продукти, които е отличават с безспорни качества със сигурност искате да утвърдите бранда си така, че да е наистина разпознаваем от клиентите. Отличителните белези могат да бъдат най-различни. Често такива са:

За да се отличи от останалите стоки, услуги и продукти това, което следва да направите е да вземете решение относно визията на бранда. Имайте предвид, че няма как да пропуснете извършването на проучване относно това дали въпросните отличителни знаци вече не се използват от друг предприемач. Именно това анализиране се оказва, че може да отнеме доста време. Затова повечето онези, които желаят да извършат регистриране на такъв тип интелектуална собственост у нас или в ЕС предпочитат да използват съответните услуги. Професионално обслужване предлагат консултантски фирми, които са специализирани в тази област. На практика по този начин си осигурявате не просто бързина, но си спестявате редица главоболия, нерви, попълване на куп документи, които са изискуеми от съответните Патентни ведомства.

Защо да регистрирате в ЕС?

Притежател на търговска марка може да бъде физическо или юридическо лице. Съответния бранд се регистрира с оглед осигуряване на защита на определени стоки или услуги. За да не станете обект на недоброжелатели, които да представят марката като своя и да бъдат извлечени неправомерно финансови ползи за ваша сметка то не е достатъчно да регистрирате само н нашето Патентно ведомство. В случая е ограничен обхвата на приложимост и валидността на марката е само на територията, за която е регистрирана.

Доста предприемачи, които извършват различен тип външна търговия със стоки и услуги осъзнават необходимостта от регистриране на търговските марки и в ЕС. За да сте спокойни и да е защитен максимално бранда ви е препоръчително да направите регистрация и в ЕС. За целта е необходима консултация с професионалист. От IPconsulting.BG са способни да ви предоставят експертна услуга, която да е напълно съпоставима с вашите приоритети. Това са:

Както у нас така и в ЕС удостоверението за регистрация е с определен срок на ползване. В ЕС периода на валидност е 10 години като още преди изтичането на срока можете да удължите за неопределен брой пъти, посочват и от тук.

Идентификация и обхват

Отличителния белег, с който се идентифицира бранда ви би могъл да бъде с обхват във всички членове на ЕС. Интелектуалната ви собственост какъвто вид реално е търговската марка е с обхват на приложение:

Съществен приоритет е да се доверите на специалисти, консултанти, които да и гарантират качествено обслужване, коректно попълнена заявка, подбор на всички изискуеми за регистрацията документи в Европейското Патентни ведомство.


*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бивш военен министър: Дали Кремъл не планира да покаже, че ЕС е картонена кула?
Дата: 03/05, 21:44

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 03/05, 21:30

Гори завод за производство на ракети в Берлин
Дата: 03/05, 21:271 Коментар

Събарянето на хотела на Вълка край Искър върви керемида по керемида
Дата: 03/05, 21:08

Баскетболният Черно море Тича не успя да стигне полуфинал
Дата: 03/05, 20:55

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия