Рио де Жанейро се подготвя за големия концерт на Мадона


Дата: 02/05, 23:11

Кадър Фб, Мадона  

Рио де Жанейро се подготвя да посрещне голям безплатен концерт на Мадона, който е планирано да се състои на плажа Копакабана в събота, 4 май, предаде АФП. Това ще бъде големият финал на нейното турне Celebration Tour, с което изпълнителката отбелязва 40 години на сцената.

Възстановена от здравословните проблеми, които имаше миналата година, Мадона пристигна в Рио в понеделник след повече от 80 концерта в Европа, САЩ и Мексико. С нея са кацнали три самолета и 270 тона оборудване.

Тя се е настанила в легендарния хотел "Копакабана палас". За случая той е свързан с пешеходен мост с плажа, където е изградена огромна сцена с площ 800 кв. м, отбелязва АФП.

Шоуто е обявено като най-голямото в кариерата на 65-годишната Мадона. Пред сцената организаторите планират да съберат до 1,5 млн. зрители на "най-големия дансинг в света" - бройка, достигната единствено от "Ролинг стоунс" на същия плаж през 2006 г., припомня АФП,цитирани от БНТ. 

Местните власти са доволни - те изчисляват, че концертът ще донесе 293 млн. реала (53 млн. евро) на местната икономика, което е 30 пъти повече от направените инвестиции. Очаква се за шоуто да пристигнат 150 000 чужденци със специални полети, а заетостта на хотелите се доближава до 100%.

От няколко дни насам в Рио се усеща треска за Мадона, пише още АФП.

Властите ще осигурят полицейско присъствие подобно на това в новогодишната нощ на Копакабана - едно от най-известните в света, привличащо множество празнуващи. В "операция Мадона" ще бъдат ангажирани 4500 полицаи, подпомагани от дронове и камери за разпознаване на лица, казват от управата на града, цитирани от АФП.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 17/05, 11:30

Във вторник депутатите се събират извънредно по важен въпрос
Дата: 17/05, 11:29

Данчо Йовчев смая Златимир Йочев: Гъркът ми звънна за помощ с едни българи
Дата: 17/05, 11:22

Павлин Николов: Имаме три варианта за нов треньор
Дата: 17/05, 11:20

Френски полицаи застреляха мъж, опитал да подпали синагога
Дата: 17/05, 11:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия