Изригна вулканът Кумбре Виеха


Дата: 20/09, 02:30

кадър TV4Noticias, Туитър, архив

В неделя следобяд изригна вулканът Кумбре Виеха, намиращ се на един от Канарските острови – Ла Палма. Властите бяха подготвени и бяха издали препоръки да се избягва района около вулкана.

От 11-ти септември до сега Националният географски институт и Институтът по вулканология на Канарските острови регистрираха няколко хиляди земни труса. Първоначално те бяха на дълбочина от 20 километра, но последните дни постепенно се изкачваха на повърхността, нараснаха по интензитет и достигнаха 3.8 по скалата на Рихтер, което накара властите да предвидят, че предстои ново изригване на вулкана Кумбре Виеха и да евакуират трудно подвижните хора от най-близките населени места.

За останалите на този етап няма опасност, но четири от общините са в състояние на тревога. Регионалният премиер на Канарските острови Анхел Виктор Торес потвърди за агенция EFE, че мястото, от което е изригнал вулканът не е населено. На остров Ла Палма са изригвали 7 от 16-те вулкана, които са регистрирани на архипелага. Първият за който има данни, е още през 1430 година, а последният е през 1971 година, когато един човек загива, докато снима близо до лавата.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати
Дата: 25/04, 02:30

Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 25/04, 02:30

Гордана Силяновска води пред Стево Пендаровски с около 140 хиляди гласа след обработване на почти 80 процента протоколите на изборите в Северна Македония
Дата: 25/04, 01:27

Над 100 антики иззеха при спецакция в Плевен
Дата: 25/04, 01:13

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия