Депутат от ПП-ДБ се отказа от участие в изборите


Дата: 27/04, 21:59

Снимка: Булфото

Депутатът от ПП-ДБ Росен Костурков съобщи във Фейсбук профила си, че няма да участва в предстоящите избори за Народно събрание, пише БНТ.

Решението Костурков е обмислял в продължение на няколко месеца. Посочва, че с ПП са влезли в политиката, за да променят тази среда и малко по малко успяват. "Но за съжаление, скоростта с която тази среда променя нас е много по-голяма", пише той.

Ето и целият му пост (бел.р без редакторска намеса):

"Приятели,
Взех решение да не участвам в изборите за 50-то НС, а най-вероятно и за никое друго.
За близките ми роднини, приятели и колеги това решение не е изненадващо, защото заедно го обмислихме още преди няколко месеца. 
Влизането ми в политиката не беше случаен процес. Беше дълго обмисляно. Беше дошло времето да дам своя дан за това да направим мястото, в което живеем по-добро, да променим нещата, които смятаме за нередни, да начертаем правилния път на развитие на държавата ни, на икономиката ни, на битието ни.
За съжаление, за да си ефективен в политическите среди в България трябва да владееш лицемерието, трябва да си нагъл и нахален, трябва да нямаш, а пази Боже, да си отстояваш принципите си, трябва да си готов във всеки един момент да забиеш нож в гърба на съратника си, както и да си готов даполучиш такъв, трябва да можеш безскруполно да лъжеш и да очерняш, трябва да се разделиш с представите си за категории като морал, етичност, честност... човечност е непозната дума.
Ние дойдохме в политиката за да променим тази среда. И за радост малко по малко, зрънце по зрънце успяваме. Но за съжаление, скоростта с която тази среда променя нас е много по-голяма. 
Въпреки всичко се събрахме  прекрасни и изцяло отдадени на каузите личности. Хора, които загърбват кариери и семейства, рискуват здравето си, а по някога и това наблизките си, работят денонощно до пълно изтощение за да не позволим надеждата за промяната да изчезне. 
И с много от тях, събрала ни преди само 30 месеца една кауза, станахме близки приятели, станахме семейство. И зная, че всеки един от нас ще продължи да работи в полза на обществото, не зависимо дали в Народното Събрание, в Министерски съвет, в местната власт или в сферите, където можем да бъдем най-ефективни, дори в квартала в който живеем. Всеки един от нас е увлякал десетки, всеки един от тях още толкова и т.н. И това ми дава надежда, че промяната вече е необратима. Бавна, дълга, трудна, но необратима.
Няма и да се опитам да правя отчет за свършеното от мен за тези 30 месеца в активната политика, както правят някои колеги, защото постиженията са плод на колективна визия,  колективни усилия, на напрегнати дни и безсънни нощи на цели екипи, а не на един човек.
 Но, ако съм успял да дам надежда за промяна към добро на хората, ако съм успял да помогна дори само на 2 села, на 2 семейства, на 2 деца..., а те са много повече, си е заслужавало. 
П.п.
Така и не си направих профил във фейсбук на "политик", защото никога не се възприех като такъв. Това е личният ми профил. И ще продължа да го ползвам като такъв. Ако има хора в приятелската ми листа или такива които ме следват само заради политическите новини, коментари и анализи, може да останат разочаровани в бъдеще. Както и тези, които ме следват само за да ме плюят за политическата ми принадлежност. 
Всеки е свободен да избира дали да продължава да ми е "приятел" или да ме следва във фейсбук".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Грандиозна премиера ще направи големият ГЕОРГИ ХРИСТОВ на новия си албум ”ПЕЙ СЪРЦЕ” във Варна
Дата: 10/05, 02:10

Израел се класира на финала на "Евровизия"
Дата: 10/05, 02:07

Фаджоли отново се разкая заради хазартната си зависимост
Дата: 10/05, 01:42

Задържаха 51 336 шампоана менте на "Капитан Андреево"
Дата: 10/05, 01:15

Олимпиакос си заслужи мечтания финал в Атина
Дата: 10/05, 01:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия