От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици


Дата: 19/05, 06:10

Българските натурални пробиотици ProLact са пример, че един роден продукт може да свърже традицията с науката и нейното бъдеще, да намери приложение в изследването на Космоса и всекидневната грижа за здравето на всеки един от нас.

 

Те са създадени по уникалната и легендарна технология за производство на космически храни, която нарежда България до Русия и САЩ в тази сфера, още през 70-те години на миналия век. Секретно до 1994 година, производството на лиофилизирани пробиотични храни е много важно достижение на нашата наука. През юни 1988 г. вторият български космонавт – Александър Александров за пръв път ги тества в Космоса.

 

През 2020 година ProLact подобрява значително някогашната технология, използвайки модерните иновации и най-добрите български специалисти. Компанията започва да произвежда пробиотици от ново поколение с NextGen Microencapsulation. За разлика от предишните четири генерации пробиотици, ProLact прави нова крачка в развитието на пробиотиците и създава изцяло ново поколение.

 

С тази нова технология пробиотиците се обвиват с протеини и мукополизахариди. Така бактериите могат да преминат през целия стомашночревен тракт и да достигнат чак до дебелото черво, където са нужни.

 

Нека припомним, че човешкото тяло съдържа повече от 100 трилиона бактерии. Повечето от тези бактерии живеят в червата и са известни като микробиом. Те играят важна роля за поддържане на оптималното здраве. Нарушаването на баланса между „добрите“ и „лошите“ бактерии се свързва с многобройни заболявания.

 

Новата генерация пробиотици ProLact дават гаранция, че с всяка дневна доза приемате точно толкова бактерии, колкото пише на етикета, а те успяват да се заселят в червата и да донесат ползи за здравето ви. Освен това, броят им напълно се запазва до 2 години след датата на производство.

 

Пробиотиците ProLact съдържат бактерията Лактобацилус Булгарикус – уникалния полезен бацил, гордост за всички българи. Също така, те представляват свръхконцентрат на традиционното българско кисело мляко.

 

И за да подчертаем още веднъж, че тези пробиотици са наистина на космическо ниво, трябва да изтъкнем един важен международен успех на ProLact. Компанията създаде космическа храна за конкурса Deep Space Food Challenge, организиран от НАСА, Канадската космическа агенция (CSA) и Methuselah Foundation. Целта е създаване на храна за две мисии – до Луната и до Марс.

 

ProLact впечатли организаторите на конкурса с иновативния си подход – не просто храна, а цялостен здравен комплекс, който адресира основните здравословни проблеми, които космонавтите изпитват по време на своите мисии. Това е и основното мото на ProLact, както е казал Хипократ преди 2 000 години – „Нека храната бъде лекарство, а лекарството – храна“.

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Байдън призова Хамас да приеме ново предложение на Израел
Дата: 01/06, 02:30

Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 02:00

Кралски орден за АББА: За изключителни постижения в музиката
Дата: 01/06, 02:00

Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 01/06, 01:40

Във ВиК-Дупница не са получени заплатите за април и май
Дата: 01/06, 01:34

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия