Естетичната медицина е по-безопасна, когато си в опитни ръце


Дата: 16/05, 05:20

Външният вид е важен фактор за кариерата и самочувствието, основно заради положителното първоначално впечатление. Разбира се, невъзможно и ненужно е човек да бъде съвършен, но може да намери решение на естетичните проблеми, които го притесняват. Възможно е да се постигнат почти съвършени резултати, благодарение на развиващите се техники и предлаганите първокласни здравни услуги.

Бюлент Сачак, професор по естетична, пластична и реконструктивна хирургия в болница Acıbadem Ataşehir в Турция, работи в тази сфера от 20 години. Освен операциите за оформяне на бюста, които са сред най-търсените естетични хирургични процедури, той често прави и интервенции за подмладяване на лицето, ринопластика за оформяне на носа и моделиране на тялото. Проф. Сачак дава информация за най-често прилаганите процедури в естетичната медицина.

Операции на гърдата: Увеличаване, повдигане, намаляване

Хирургия на гърда е общ термин, който обхваща всички операции на гърдите за реконструктивни или естетични цели.

Реконструкция на гърда, което означава възстановяване, може да бъдат извършено непосредствено след отстраняване на гръдна тъкан при операция за рак на гърдата или, ако е необходимо, на по-късен етап.

Естетиката на гърдите има за цел да подобри общата форма и вид на гърдите. Такава процедура може да бъде извършена на всеки пациент на възраст над 18 години, който пожелае.

Естетичните операции на гърдите включват различни процедури. Една от тях е Мамопластика за уголемяване на гърдите, при която общият обем на бюста се увеличава с помощта най-често на силиконови импланти или трансфер на мазнини (липофилинг).

Повдигане на гърдите или Мастопексия е операция за коригиране на отпускането на бюста и подобряване на формата на гърдите без значителна промяна в обема им.

Намаляване на гърдите или редукционна мамопластика е процедура за намаляване обема на бюста според желанието на пациента, за да се ограничат оплаквания като болки във врата и проблеми с кожата. По време на оперативната намеса се коригира и позицията на зърното. Всяка жена над 18 години, която няма съпътстващи заболявания, може да се консултира за обема или формата на гърдите си.

Като цяло, операциите на гърдите са прости и безболезнени процедури. Престоят в болница в повечето случаи не надвишава една нощ. Повечето пациенти се изписват още в деня след операцията.

Ранната следоперативна грижа продължава 7-10 дни. Пациенти от чужбина могат безопасно да се върнат у дома след 10-14 дни. Възстановявяне на пълната функционалност отнема три седмици. След шест седмици пациентите могат да се завърнат към спортове като пилатес и вдигане на тежести.

Потенциалните рискове от общата анестезия и самата операция се отнасят за всички видове операции на гърдата. Те се обсъждат много подробно по време на предоперативната консултация.

Задълбочената предоперативна подготовка с анестезиологичния екип и прецизната хирургия са ключови за успешната естетична операция на гърдата.

Ринопластика: Ремоделиране на носа

Ринопластиката е хирургическа процедура, която се извършва за промяна формата на носа в хармония с лицето, както и за отстраняване на проблеми с дихателните пътища, ако е необходимо.

Ринопластика може да бъде извършена на всички пациенти, които са на възраст над 18 и нямат съпътстващи заболявания. Обстоятелства като втвърдяване структурата на хрущяла и намаляване на удовлетвореността на пациента правят тази операция по-трудна в напреднала възраст. Предпочитаната възрастова група за ринопластика е над 18 и под 30 години.

Болничният престой след ринопластика най-често се ограничава до едно денонощие. Пациентите се изписват с превръзка на носа и премахването ѝ става след около седмица. Първият контролен преглед се прави на 7-ия ден след операцията.

Ако пациентът няма проблеми, може да се върне на работа след 10 до 14 дни.

Ринопластиката обикновено се счита за безопасна процедура. Това обаче е чувствителна операция и най-честото оплакване в ранния следоперативен период е болка. Литературните данни при късно проследяване показват, че 10-15% от пациентите искат ревизионна операция. Всички пациенти, на които предстои ринопластика, трябва да бъдат информирани, че може да се нуждаят от ревизия в някои случаи, но не винаги.

Липосукция: Оформяне на тялото

Липосукцията е процедура за оформяне на тялото, а не за отслабване. Извършва се за премахване на подкожната мазнина и за придаване на по-добра форма на тялото с помощта на специални устройства и канюли. Липосукцията се извършва самостоятелно или често в комбинация с други процедури като абдоминопластика. Счита се за хирургическа процедура и съответно се вземат всички предпазни мерки, подобно на други операции, преди и по време на хирургичната намеса.

Всеки пациент над 18 години, който няма съпътстващо заболяване, може да се подложи на липосукция, за да преоформи или отстрани излишните мазнини в тялото си.

Ако пациентът се чувства добре и няма силна болка след липосукция, той може да бъде изписан от болницата на първия или на следващия ден след операцията.

След липосукция пациентите носят специално притискащо облекло, за да намалят подуването и отока в зоните, където се извършва процедурата. Това продължава до три седмици, след което могат свободно да се върнат към нормалния си начин на живот.

Липосукцията има за цел само да премахне мазнините под кожата и над мускулите, така че най-честите усложнения са синини и болка. В малка част от случаите е възможно малко количество течност, наречена сером, да се събере точно под кожата. Това са основните рискове в ранния следоперативен период.

В късния период някои пациенти може да не са доволни от резултата. Това се дължи най-често на неразбиране и проблем в комуникацията между хирурга и пациента.

За успешни естетични процедури

В естетичната хирургия безопасността на пациента е толкова важна, колкото и крайният резултат.

За успешен резултат, свържете се с вашия хирург и попитайте за всеки детайл, като опишете подробно своите оплаквания и очаквания.

Още по-важно е да изберете за операцията лечебно заведение с опит в тази област. Не забравяйте, че това, от което се нуждаете, е не само добър хирург, но и опитен анестезиологичен екип, и специализиран екип от медицински сестри. И накрая, бъдете сигурни, че можете да се свържете с вашия лекар или хирург след операцията по всяко време, когато имате нужда, препоръчва проф. Бюлент Сачак.

За допълнителна информация и консултация:

Тел. 02 851 1228

https://acibadem.bg

www.facebook.com/AcibademHospitalsGroupBulgaria

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хиляди фенове на днешната тренировка на Надал на последния му "Ролан Гарос"
Дата: 20/05, 22:06

Политолог: Три партии се борят за второто място на изборите
Дата: 20/05, 21:59

Славчо Велков: Напрежението в Газа няма да спадне
Дата: 20/05, 21:51

Продават на търг легендарен 5-звезден хотел на "Свети Влас“ на известен бизнесмен
Дата: 20/05, 21:37

Ники Василковски припомни думите на великия Айнщайн по повод Световния ден на пчелата
Дата: 20/05, 21:33

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия