Обръщат с хастара "Лукойл" физически


Дата: 08/05, 15:47

Булфото

Агенция "Митници" и НАП ще извърши физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл". Решение това да им бъде възложено е взето днес на съвещание на служебната власт.

"Имахме специално съвещание с вицепремиера и министър на финансите, с министъра на вътрешните работи, с министъра на икономиката, с представители на енергетиката относно случая "Лукойл“. Бяхме информирани от ръководителите на НАП и Агенция "Митници", че ако през февруари приходите от ДДС от "Лукойл" са били 90 млн., март месец са били 40 млн., април месец са 228 млн., каза служебният премиер Димитър Главчев.

На съвещанието е взето и решението да възложат на Агенция "Митници" и НАП да се извърши физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл". "В най-близките дни ще се състои тази инвентаризация и ще бъдете уведомени за резултатите“, каза още служебният премиер, предаде БГНЕС.

По темата за детската болница, Главчев заяви, че са се запознали неотложните текущи нужди, които има детската педиатрия.

Детската болница, за която взехме решение и отменихме впоследствие поради големия обществен интерес, предизвика и това да пратя сигнал в прокуратурата и да възложа на ДАНС да провери административната процедура по даване на разрешително за лечебно заведение, посочи Главчев.

"Имаше неясноти, беше интерпретирано, че си даваме нашето собствено решение на прокуратурата и на ДАНС. Но не, административната процедура по издаване на разрешително на лечебно заведение дадохме на ДАНС и прокуратурата. Сигурен съм, че те ще проверят всички факти и обстоятелства“, каза Главчев.

Служебният премиер добави, че има и доклад от Министерство на здравеопазването (МЗ), в който са достатъчно коректно са изложени. Той отбеляза, че докладът е публичен.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Реал (Мадрид) допусна равенство, след като водеше с 4:1
Дата: 20/05, 01:07

На 20 май рожден ден има Александра Сърчаджиева
Дата: 20/05, 00:28

20 май 1570 г. - Картографът Абрахам Ортелий издава първия съвременен атлас
Дата: 20/05, 00:09

Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 00:00

На 22 май в седем секции в Северна Македония ще има повторно гласуване на парламентарните избори
Дата: 19/05, 23:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия