Д-р Мими Виткова: Държавата ни я няма! Напълно е абдикирала от здравната система


Дата: 20/09, 09:16

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Кадър: БТВ

Тежки думи за състоянието на здравната ни система каза бившият министър д-р Мими Виткова.

"Системата на здравеопазването не може да се справи с много проблеми. Не може една система да остане оазис в цялото ни общество, когато виждаме, че има корупция и кражби на милиарди на всички нива. ТЕЛК е с тежък кадрови проблем. Ако не се вземат спешни мерки търговията със здравето на хората ще продължи. Няма я държавата ни. Тя е напълно абдикирала от здравната ни система. Много тежки думи казвам, но това е факт. Всеки, който се е докоснал до здравната система, може да го потвърди", каза тя в ефира на БТВ.

"В системата влезе една търговия и я докарахме до сергия. Погледнете възнагражденията на специалистите какви са. Може ли милион и половина годишен доход и възнагражденията на доктори да са 1000 или малко над 1000 лева. Тежки диспропорции, които доведоха до тежък кадрови дефицит. В системата всяко заведение работи само за себе си. Тя не е интегрирана структура. Би трябвало пациент от най-далечната точка на България да получи най-добрата помощ, но това не е така. Преди време изнесохме на пресконференция имената на болниците, където се взимат колосални суми незаконно от джоба на пациента. Смятахме, че прокуратурата ще се самосезира, но това така и не стана", коментира още тя.

"Толкова извращения има в системата. Има случаи, при които части болнични структури, собственикът си прави и частна фирма за доставка на медикаменти и консумативи, където се утаява голямата печалба - разликата в цената от вносителя. През тази фирма се слага колосалната печалба, фирмата продава на собствената болница, болницата е ОК, и проверяващите органи проверяват само болницата. Става дума за 1000 процента надценка", разкри Виткова.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Голямо намаление за Хелоуин на Godeal24: Наличен е Windows 11, оригинален ключ за Windows 10 за 7,35 €
Дата: 22/10, 06:20

Във Франция раздават по 100 евро като компенсация за високите цени на тока
Дата: 22/10, 06:09

Жилищен комплекс K-SKY с Акт 15
Дата: 22/10, 05:10

Байдън обмисля посещение на южната граница
Дата: 22/10, 05:00

До 23 градуса в петък
Дата: 22/10, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2021 | Пълна версия