Алгафари: Йончева има договорка с ДПС, но какво ще получи тя, тепърва ще разберем


Дата: 07/05, 08:40

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова тв

Елена Йончева е пета в листата на ДПС за евродепутати, което е неизбираемо място. Тя няма как да влезе в Европарламента с тази пета позиция, освен ако няма преференции. Иначе е невъзможно.

Това коментира пред Нова тв журналистът Емилия Милчева. 

На Елена Йончева мястото й изобщо не е в тази листа. Имиджово ДПС взе максимума от нея. Вероятно има някаква договорка, но ще я разберем по-късно. Или става дума тя заеме някакъв пост, или става въпрос за финансиране на някакви нейни проекти, не знам, но има договорка и ние ще я научим на по-късен етап, коментира Нидал Алгафари. 

Ваня Григорова пък разбра, че и БСП, и левицата са се разпаднали тотално. Единственият шанс в момента е да се възползва от този вакуум в ляво, който се е образувал и трябва да бъде запълнен. Смятам, че тя ще се възползва от това и ще вземе много от гласовете на хората, които я харесват точно, защото тя много добре говори, по-човешки, отколркото другите. Смятам, че тя ще го направи, а не Мая Манолова. Те двете ще играят на доброто и лошото куче. Григорова ще е с по-мекия тон, тя ще подава мостове към всички, а Мая Манолова с езика си ще бие по всички останали като им изкара на всички мръсните ризи, защото тя ги знае, коментира той.

 Струва ми се, че върви една такава хипотеза, че това няма да са последните избори за тази година. Че още есента, а може би след изборите с Щатите ще има нови предсрочни избори в България. Това демотивира избирателите в голяма степен. Трудно е да се каже в тази ситуация как ще се получи, защото не знаем как ще се подредят второто, третото и четвъртото място, защото те са със сходни резултати. Освен това не знаем дали няма да има още една политическа сила, представена в този парламент, коментира тя.

Сглобка с БСП вече не става, защото когато преди време им се предложиха три министерски места, те поалчняха малко повече и поискаха пет, но не им се получи и оттогава ГЕРБ и БСП си казаха никога повече. Моите очаквания са, че след изборите ГЕРБ и ДПС ще имат достатъчно депутати за мнозинство без трети. Но тъй като няма да искат пак да чуват приказки, ще търсят друг вариант от ГЕРБ и могат да го намерят или в ИТН при някакви условия, или при Ваня Григорова и Мая Манолова, коментира той.

Има още един екзотичен вариант, ако хората от ДП останат много недоволни от нещо, да решат да се приблерат отново при ЕНП ида подкрепят ГЕРБ, коментира още той.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Милошев: България е в челото по ръст на туристи в Европа
Дата: 19/05, 13:371 Коментар

Краен екстремист Кемал причакал Нинова и заплашил с убийство
Дата: 19/05, 13:351 Коментар

Бивш министър: Раздаването на пари трябва да се комбинира с драстични реформи
Дата: 19/05, 13:32

Катето Евро изобличи Алек Ергена: Той е самозванец
Дата: 19/05, 13:30

Пълен обрат с Фицо
Дата: 19/05, 13:271 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия