Депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" остават в пленарна зала, при изключено осветление до полунощ


Дата: 26/09, 23:52

кадър: Нова тв

Депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" остават в пленарна зала, при изключено осветление до полунощ, когато според правилата на Изборния кодекс, не може да се провежда пленарно заседание. Това обявиха пред медиите в кулоарите на парламента Станислав Балабанов и Тошко Йорданов.

Балабанов посочи, че квесторите заключват вратите, за да не могат да се върнат обратно в пленара зала, а осветлението вътре е изключено. 

"В момента, в който замириса на пари, на крадене на пари, през Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), нещо, което работещите в Маришкия басейн не подкрепят, и бяха цял ден в залата, за да изразят своето нежелание това да се случи, в момента, в който замириса на пари ПП-ДБ, ДПС на Делян Пеевски и ГЕРБ се събраха тутакси",заяви Йорданов, предава БТА. 

В началото на днешното пленарно заседание като точки в дневния ред бяха включени промени в Пътната карта за климатична неутралност и проект на решение относно изменение на Националния план за възстановяване и устойчивост в компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“ и договаряне по глава REPowerEU. 

За тях е най-важно да вземат парите, да ги насочат към собствените си фирми, а това, че 30 хиляди човека ще останат без работа, въобще не им пука, посочи Йорданов. 

Станислав Балабанов коментира изказване на Теменужка Петкова, която е заявила, че това действие, което днес се опитват да правят трите партии от ГЕРБ, ДПС на Делян Пеевски и ПП-ДБ, е първата стъпка към приватизация на ТЕЦ-овете, това е "мракобесен закон", който ще остави хората без работа, каза Балабанов, отбелязвайки, че това са думи на Теменужка Петкова като енергиен министър. По думите на Балабанов с усвояването на два милиарда ще бъдат закрити топлоелектрическите централи и на тяхно място ще бъдат разкрити фотоволтаици, ще бъдат създадени 20-30 работни места, а 30 хиляди души ще останат без работа.  

Тошко Йорданов заяви, че тази сглобка е само за пари. Той обясни, че Росица Кирова е заявила, че прекъсва заседанието, до 12:00 часа тази вечер би могла да го възобнови. След 12:00 часа не могат да подновят това заседание, защото ще нарушат изборния закон, заяви Йорданов. 

Оставаме до 12:00 часа, за да спазим максимално закона. Дори да направят извънредно заседание няма да им свърши работа, защото на 30-и септември изтича срокът, за да могат да усвоят парите по ПВУ, посочи Балабанов. 

Терминологията да загубим парите не е точна, терминологията е няма да им позволим да откраднат два милиарда, заяви Йорданов. Това са пари, които да бъдат откраднати, културният термин е усвояване, но това не са пари за развитие на икономиката, добави Тошко Йорданов. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



САЩ ще продължат да оказват на Израел военна помощ
Дата: 27/09, 02:00

5G ULTRA мрежата на А1 България е в Топ 10 на най-бързите мрежи от пето поколение в света според Ookla®
Дата: 27/09, 01:40

Край на сковаността в ставите
Дата: 27/09, 01:40

Прогноза на ЕЦБ: Общата инфлация в еврозоната ще достигне 2,5% през 2024 г
Дата: 27/09, 01:31

"Баш Майстора" с нов търговски център във Варна
Дата: 27/09, 01:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия